لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۲

«سنگسار زدائی» و کسب احترام ایران در جامعه بین المللی


سکینه محمدی آشتیانی به همراه پسرش
سکینه محمدی آشتیانی به همراه پسرش

در نخستین روز سال جدید میلادی «سجاد قادرزاده» پسر سکینه محمدی آشتیانی، زنی که در ماه های گذشته با گام برداشتن در مرز سنگسار توجه جامعه بین المللی را به خود جلب کرده و بیش از ۸۰ شخصیت سیاسی – انسانی بین المللی را برای لغو چنین مجازاتی به سخن در آورده است، با گروهی از خبرنگاران خارجی گفت و گو کرد.

این گفت و گو که در تبریز صورت گرفته و توسط مقامات قضائی محل ترتیب برگزاری آن داده شده بود در اقامتگاهی که متعلق به دادگستری محل بود، انجام شد.

بنا بر گزارش مشترک خبرگزاری فرانسه و روزنامه لوموند بین المللی، پسر زنی که به سنگسار محکوم شده است به خبرنگاران خارجی گفت «حکمی که علیه مادر من صادر شده، حکم سنگسار است اما این حکم نباید بمرحله اجرا در آید.»

روز یکشنبه به نقل از آژانس خبری فارس، یکی از مقامات ارشد قضائی دولت ایران از احتمال لغو حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی سخن گفته است.

مسئله ای که بنا بر گفته «شریفی» رئیس دادگستری استان آذربایجان شرقی چنین توجیه شده است، «همه چیز امکان پذیر است.»

این اظهارات یک روز پس از آن صورت گرفت که «سجاد قادرزاده» پسر سکینه محمدی آشتیانی با خبرنگاران خارجی در تبریز گفت و گو کرده بود.

دولت ایران در سال ۱۹۷۵ میلادی – چهار سال پیش از انقلاب ایران – پیمان نامه حقوق مدنی و سیاسی را امضا کرده است، در نتیجه یا رسماً باید امضا خود را پس بگیرد و یا از مجازات غیر انسانی و شرم آور سنگسار که بنا بر گزارش سازمان های حقوق بشر طی سه دهه گذشته تعداد آن از ده ها نیز متجاوز شده است، دست بردارد.

آیا محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران نمی تواند لایحه لغو مجازات سنگسار را که بی شک نشان احترام به تمدن انسانی است؛ به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند؟ اقدامی که برای پاسداری از آبروی ایران ضروری است.

با مروری بر تاریخ سیاسی- فرهنگی ایران میتوان دید که زن در این کشور از ارجمندی و والائی ویژه ای برخوردار بوده است و نام ایران در روزگاران قدیم بیش از آن که تنها به مرزهای جغرافیائی آن ختم شود؛ با نقشی جهانی پیوند داشته است، با نقش شناسائی و احترام به حقوق انسانی

با هجوم اقوام بیگانه مانند حمله اعراب به ایران در ۱۳۴۠۰و اندی سال پیش هر چند که تغییراتی در رفتارها و اشکال اجتماعی در ایران دیده شد، اما زن همیشه در این سرزمین از مقام والائی برخوردار بوده است.

با ورق زدن تاریخ ایران به توراندخت ها و پوراندخت ها میرسیم که بر تارک حکومت این سرزمین نشسته بودند و حتی به نقش ویژه ی «استر» همسر کوروش کبیر پادشاه ایران در آزاد کردن قوم یهود و فرمان تاریخی کوروش که نخستین بیانیه حقوق بشر در جهان شناخته شده است، میرسیم، قومی که استر خود از آن برخاسته بود. فرمانی که نوشته آن در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک چشم ها را بخود می کشاند.

این فرمان برای نخستین بار از واژه «حقوق بشر» استفاده می کند.

آیا آوای نزدیک شدن موج «جهانی شدن دموکراسی» و قدرت آن می تواند مقامات جمهوری اسلامی ایران را به کنار گزاردن رسمی مجازات سنگسار وادارد؟

آقای محمد جواد لاریجانی معاون حقوق بشر قوه قضائیه در سفر محرمانه ای که در اواخر سال ۲۰۰۲ میلادی به ژنو داشت، از اجرای حقوق بشر در ایران سخن گفت و هنگام بازگشت به ایران گفت که هر چند نه رسماً، اما فعلاً ما سنگسار زنان را متوقف خواهیم کرد.

XS
SM
MD
LG