رهبران ده کشور عضو سازمان کشورهای جنوب شرقی آسيا، آسه آن، با امضای يک توافقنامه تاريخی به عنوان يک بلوک اقتصادی واحد در کنار بلوک ها ديگری چون اتحاديه اروپا و شمال آمريکا قرار گرفتند.
توافقنامه ای که به خاطر امضای آن در مالزی از یکشنبه ۲۲ نوامبر به عنوان اعلاميۀ کوالالامپور در فهرست پيمانها و معاهدههای تاريخی شناخته خواهد شد حاصل ۱۳ سال مذاکره و برگزاری جلسههای متعدد ميان رهبران ده عضو اين سازمان است.
اين سازمان در روز یکشنبه به عنوان يک بلوک اقتصادی واحد به نام جامعۀ اقتصادی آسه آن يا AEC ، همچون EU يا اتحاديه اروپا اعلام وجود کرد.
اعلاميه کوالالامپور به کشورهای جنوب شرقی آسيا امکان میدهد با ۶۲۵ ميليون نفر جمعيت و بازدهی اقتصادی ۲۶۰۰ ميليارد دلاری، آزادانهتر به مبادلات تجاری و بازرگانی منطقه ادامه دهند، گرچه اين اتحاد از پيش به عنوان يک واقعيت وجود داشت و در چند سال گذشته اقدامات بنيادين زيادی، همچون لغو تعرفه های گمرکی و رفع محدوديت های مسافرتی ميان کشورهای عضوصورت گرفت.
اين اعلاميه، علاوه بر ابعاد اقتصادی، همکاریها و مبادلات بيشتر سياسی و فرهنگی ميان کشورهای منطقه را هم طلب میکند.
آسه آن معتقد است اين رويداد به افزايش درآمد مردم، بهبود بازارهای کار و تقويت توان اقتصادی منطقه در مقابل رقبای اقتصادی آنها چون هند و چين کمک میکند.
اما تحليلگران میگويند، هنوز کارهای زيادی بايد انجام گيرد و آسه آن بيش از هر چيز بايد به حرکت آزاد نيروهای حرفهای ماهر و جابجايی سرمايه در منطقه بپردازد، منطقه ای که به مراتب پرجمعيت تر از شمال آمريکا و اتحاديه اروپاست.
به عقیده تحليگران يکی ديگر از موانع موجود بر سر راه آسه آن، وجود فساد مالی در ميان برخی کشورهای منطقه است که به صورت يک اپيدمی و پديدۀ ريشه دار درآمده است.
باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا یکشنبه ۲۲ نوامبر در کوالالامپور به خبرنگاران گفت که تا کنون با چند نفر از رهبران منطقه در اين مورد مذاکره کرده و در گفتگو با نجيب رزاق نخست وزير مالزی هم تاکید کرده فساد مالی بدترين مسئله ای است که کشورها را از نظر اقتصادی عقب نگه می دارد.
جامعۀ اقتصادی ای ایی سی ( AEC ) قرار است از روز ۳۱ دسامبر رسماً فعاليت خود را آغاز کند.