لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۲۳:۱۴

 اقدام رژیم برای مصادره اموال خانواده یک جان‌باخته اعتراضات ۱۴۰۱ ایران

پست اینستاگرام آرتین رحمانی چند ساعت پیش از کشته شدن بر اثر شلیک نیروهای جمهوری اسلامی در ایذه (آرشیو)
پست اینستاگرام آرتین رحمانی چند ساعت پیش از کشته شدن بر اثر شلیک نیروهای جمهوری اسلامی در ایذه (آرشیو)

دایی دادخواه آرتین رحمانی، نوجوان جان‌باخته در خیزش ۱۴۰۱، که مجبور به ترک ایران شده است در حساب کاربری خود از اقدام جمهوری اسلامی برای مصادره اموال مادر و برادرش خبر داد.

این زندانی سیاسی که اکنون در خارج از ایران به سر می‌برد، در پست خود نوشت: «در آخرین تماسی که با خانواده‌ام داشتم، مطلع شدم که دادگاه انقلاب ایذه، با اعزام کارشناسان خود، برای مصادره خانه‌های مادرم و برادرم اقدام کرده است؛ خانه‌هایی که پیش‌تر به‌عنوان وثیقه آزادی من در اختیار دادگاه قرار گرفته بودند.»

فواد چوبین، همچنین اضافه کرد: «پس از کشته شدن خواهرزاده‌ام، آرتین رحمانی در اعتراضات ۱۴۰۱ در ایذه، ماموران جمهوری اسلامی من را در تاریخ ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ به اتهام دادخواهی بازداشت و زندانی کردند. حدود شش ماه بعد، در تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه و با تأمین آن از سوی خانواده‌ام، از زندان شیبان اهواز آزاد شدم و به علت تداوم فشارها پس از آزادی، ناچار به ترک ایران شدم.»

او خاطرنشان کرد: «اکنون باخبر شده‌ام که جمهوری اسلامی به همین بهانه در حال طی مراحل مصادره خانه‌های مادر و برادرم است.»

وب‌سایت دادبان که خود را «مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنش‌گران» معرفی می‌کند، ضمن انعکاس این خبر تاکید کرد که توقیف اموال شهروندان، به‌ویژه ایرانیان خارج از کشور، بدون اطلاع قبلی، بدون امکان دفاع و بدون طی روند دادرسی عادلانه، «مصداق روشن نقض حقوق مالکیت و غصب نامشروع اموال» است.

به گفته این وب‌سایت، چنین اقداماتی عملا به معنای سلب خودسرانه دارایی‌ها و استفاده از ابزارهای قضایی برای فشار بر افراد است و در بسیاری موارد به شکل باج‌گیری و اعمال فشار سیاسی عمل می‌کند.

آرتین رحمانی، نوجوان ۱۷ ساله‌ای بود که ۱۵ آبان ۱۴۰۱ در اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» شهر ایذه با «اصابت سه گلوله جنگی توسط نیروهای جمهوری اسلامی» کشته شد.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG