لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۱

« قطع عضو » ، مجازاتی که دیگر موثر نیست


اصغرجعفری - محمد سیف زاده
اصغرجعفری - محمد سیف زاده

اصغر جعفری ، رییس پلیس آگاهی ایران در تازه ترین اظهار نظر خود اعلام کرده اجرا نکردن قانون مجازات اسلامی ، افزایش ناامنی در کشور را به دنبال دارد و به همین منظور تاکید کرده که پلیس برای اجرایی حدود الهی همچون قطع دست آمادگی دارد.

جمهوری اسلامی ایران در سالهای ابتدایی تشکیل اش ، با تاکید بر اینکه برخی از مجازات ها ، حد الهی هستند و امکان توقف آنها نیست ، مجازات های خشنی همچون سنگسار ، اعدام ، شلاق و قطع دست را با تاکید بیشتری اجرا کرد. هرچند مجازات بریدن عضو ، در سالهای اخیر ، کمتر گزارش شده ، اما مجازات هایی دیگر ، همچنان اجرا می شود.

محمد سیف زاده ، حقوقدان در تهران درمورد سابقه اجرای اینگونه مجازات ها به بخش فارسی صدای آمریکا می گوید :« اکثر فقه های اسلامی اجرای مقررات و مجازات های اسلامی را در زمان امام غیر معصوم قابل اجرا نمی دانستند زمان مرحوم خمینی که ایشان در کتاب تحریر الوسیله که نوشت ، این مجازات ها را قابل اجرا می دانست و چند موردی هم از ابتدای انقلاب اجرا شده است.»

به گفته این وکیل دادگستری ، با توجه به احکام برخی علمای مدرن ، برای همخوانی مجازات های اینچنین با قانون جزای مدرن ، می توان این مجازات های خشن را به حالت تعلیق در آورد.

این اظهار نظر در حالی ابراز می شود که رییس پلیس آگاهی ایران در بخش دیگری از گفتگو با خبرگزاری کار ایران ، همچنین گفته اگر قطع دست بخصوص در مورد سارقان صورت بگیرد ، نود درصد سرقت ها ، انجام نمی شود.

برخلاف ادعای این مقام پلیس ، محمد سیف زاده معتقد است:" اجرای این مجازات های خشن تاثیر چندانی در کاهش جرم ندارد. چرا که سابقه نشان می دهد حبس ، اعدام ، شکنجه و قطع دست از جمله قدیمی ترین مجازات های جهان است که از جمله در کشور ما به کاهش جرم منجر نشده است. "

اجرای مجازات های خشن در ایران همواره مورد اعتراض نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر بوده با این حال آقای جعفری رییس پلیس آگاهی ایران به خبرگزاری کار ایران گفته است: « نباید عقب نشینی کنیم و بهتر است که ما وظیفه مان در مقابل شرع را انجام دهیم.»

XS
SM
MD
LG