لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۱

دولت ایران به نبرد با آزادی اینترنتی شدت می بخشد


دولت ایران به نبرد با آزادی اینترنتی شدت می بخشد
دولت ایران به نبرد با آزادی اینترنتی شدت می بخشد

دولت ایران به نبرد با آزادی اینترنتی شدت می بخشد. برای نظارت بر به اصطلاح «جرائمی» که شهروندان ایران در فضای اینترنت و دنیای مجازی مرتکب می شوند، واحد جدیدی در پلیس تاسیس می کند. به گفته سرگرد مهرداد امیدی، مسئول واحد، «نشر اکاذیب» و «اهانت» به جمهوری اسلامی، از جمله خلافکاری ها و جرایمی است که زیر نظر خواهد بود، دو اتهامی که دولت ایران اغلب بر ناراضیان سیاسی وارد می کند.

دولت ایران هم اینک اینترنت را در کنترل شدید خود دارد. هزاران سایت را که از نظر سیاسی غیر قابل قبول بنظر می رسند بسته است، بلاگرها و روزنامه نگاران اینترنتی را به اتهامات بی اساس دستگیر و زندانی می کند. ارتباط های سریع اینترنتی به خانه ها و کافه ها را قطع می کند. سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید ایران یکی از بدترین دشمنان آزادی اینترنتی است.

پرزیدنت باراک اوباما در دیدار اخیر خود از چین، در جمع
گروهی از مردم درباره مزایایی که یک جامعه، وقتی در آن به آزادی بیان، از جمله از طریق فناوری های جدید شامل اینترنت، احترام گذاشته می شود برخوردار است، سخن گفت:
*** من به فن آوری و باز بودن فضا، زمانی که به جریان اطلاعات مربوط می شود، اعتقاد زیادی دارم. به گمان من، اطلاعات هر قدر آزاد تر جریان پیدا کند، جامعه نیرومند تر می شود، زیرا شهروندان سراسر جهان می توانند دولت هایشان را مسئول بدانند و بخواهند پاسخگو باشند. آنها می توانند برای خودشان فکر کنند. و این عاملی است که عقاید جدیدی بوجود می آورد و خلاقیت را تشویق می کند.

پرزیدنت اوباما گفت برای او، به عنوان رییس جمهوری آمریکا، گاهی شنیدن انتقادهایی که رسانه های آزاد اجازه می دهد دشوار می شود:
*** اما واقعیت این است که من براستی معتقدم این موضوع دمکراسی ما را تقویت می کند، و از من رهبر بهتری می سازد زیرا مرا مجبور می کند نظریاتی را که دوست ندارم بشنوم. مرا ناچار می سازد کارهای روزانه ام را بررسی کنم و ببینم آیا براستی بهترین کاری را که می توانم برای مردم آمریکا انجام می دهم؟

پرزیدنت اوباما گفت دسترسی به اطلاعات و مشارکت سیاسی، مانند آزادی بیان و مذهب، اصولی اساسی هستند که برای هر ملتی کاربرد دارند. این آزادی ها، حقوقی جهانی هستند. باید در دسترس همه باشند، از جمله اقلیت های قومی و مذهبی، خواه در آمریکا، چین، یا در جای دیگر.

XS
SM
MD
LG