محسنی اژه ای دادستان کل و سخنگوی دستگاه قضایی کشور در گفتگو با خبرنگاران اعتصاب غذای محمد نوری زاد، فیلمساز، نویسنده و روزنامه نگار بازداشت شده را تایید کرد.
سخنگوی قوه قضاییه در این باره گفت: «شنیدهام كه با وی صحبت شده و او اعتصاب غذا را شكسته است اما اكنون خبر ندارم كه همچنان در اعتصاب غذا است یا نه.»
سایت رسمی محمد نوری زاد نیز نه تنها خبر اعتصاب غذای وی را گزارش کرد؛ بلکه افزوده است که نوری زاد بعلت وخامت حال جسمی از سوی مقامات زندان به بیمارستان منتقل شده است.
از دیگرسو، همین سایت گزارش کرد همسر محمد نوری زاد روز عاشورا مورد هجوم نیروهای امنیتی قرار گرفته و براثر ضرب و شتم وارده روانه بیمارستان شده در بخش مراقبت های ویژه بستری شده است.
برخورد با همسر محمد نوری زاد از سوی نیروهای امنیتی
خانواده نوری زاد در نامه سرگشاده ای به رهبر جمهوری اسلامی پیامدهای این رویداد تلخ را چنین شرح می دهند:
« آقای خامنهای! مادر ما بر اثر برخورد شنیع و ناجوانمردانهی عزیزان، بلافاصله در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد. و ما، خانوادهای که حالا نه مادر داشت و نه پدر، شام غریبان را اشک ریختیم و زخم یکدیگر را مرهم کردیم.
آقای خامنهای! کاش زمانیکه همسر و فرزندان و خواهران محمد نوریزاد را میزدند و میبردند، یا وقتی از آنها بازجویی میکردند، و یا حتی زمانیکه شبانه رهایشان کردند، دستکم خبری از حال و روز وی به خانوادهاش میدادند یا نهاد و مرجع پاسخگویی را معرفی میکردند.»
با این همه رهبر جمهوری اسلامی تاکنون پاسخی علنی به این نامه ها نداده است. به گفته سایت محمد نوری زاد ادامه بازداشت ایشان تنها پاسخ حاکمیت به این نامه هاست
محمد نوری زاد که در اعتراض به سرکوب معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری و به دلیل انتشار نامه های سرگشاده انتقادآمیز به رهبر جمهوری اسلامی به زندان افتاد، به دلیل ادامه نامه نویسی حتا از زندان به رهبری و طرح بی پرده مشکلات، مورد آزار نیروهای امنیتی قرار گرفت.
نامه سرگشاده چهل فیلمساز و نویسنده برای آزادی نوری زاد
نامه سرگشاده بیش از چهل نفر از سینماگران و نویسندگان ایرانی برای آزادی محمد نوری زاد و جعفرپناهی که اوایل سال جاری منتشر شد نیز تاثیری بر آزادی وی از زندان نداشت.
اعتصاب غذای محمد نوری زاد که به تشدید وخامت اوضاع وی منجر شد، مسئولان زندان را واداشت تا وی را روانه بیمارستان کنند.
هرچند تاکنون رهبران معترضان به نتایج انتخابات و شخصیت های سیاسی مطرح از جمله میرحسین موسوی، سیدمحمدخاتمی و مهدی کروبی از محمد نوری زاد خواسته اند به اعتصاب غذای خود پایان دهد، با این همه، روشن نیست که او به این درخواست ها پاسخ مثبت داده باشد.
به اعتراف مقامات دادستانی و مقامات قوه قضاییه، تنها مدرک جرم محمد نوری زاد پنج نامه به رهبر جمهوری اسلامی ست که در آنها به طرح پرسش هایی پیرامون اوضاع جاری کشور پرداخته است.
سنت تظلم خواهی ایرانی از بین رفته است
براساس سنتی تاریخی که از روزگاران کهن در ایران زمین رایج بوده مردم ستمدیده می توانستند از فرمانروایان دادخواهی کرده و شکایات خود از مظالم عوامل حکومت حتا خود پادشاه را به وی منتقل کنند. کهن ترین نمونه آن در شاهنامه موید آن است که این سنت چنان پایدار بود که حتا ضحاک غاصب تخت پادشاهی ایران نیز ناگزیر به پذیرش این سنت شده بود که دادخواهی کاوه آهنگر از ضحاک ثبت تاریخ است. اما گویا این سنت کهن در کشاکش تحولات جمهوری اسلامی از بین رفته و فراموش شده است که پنج نامه سرگشاده محمدنوری زاد تاکنون از سوی مخاطبش با پاسخ زندان روبرو شده است.
محمد نوری زاد عمر بر سر جمهوری اسلامی نهاده بود
محمد نوری زاد که کار فیلمسازی خود را با تهیه مستندهایی پیرامون جنگ ایران و عراق آغاز کرد، یکی از هنرمندان مورد وثوق نظام و در شمار حلقه یاران نزدیک رهبر جمهوری اسلامی بشمار می آمده؛ با این همه مقامات جمهوری اسلامی نامه نگاری های نوری زاد به رهبری را تاب نیاورده و او را به اتهام تشویق افکار عمومی به زندان افکنده اند.
توبه نمی کنم!
محمد نوری زاد در گفتگو با رادیو فردا درباره درخواست مقامات قضایی پیرامون لزوم توبه برای آزادی گفته بود: به هیچ وجه توبه نمیکنم . اگر توبه کنم خطا کردهام . بلکه من به رویههای غلطی که بهخصوص بعد از انتخابات شکل گرفت معترضم، و به عنوان کسی که عمرش را و بخش اعظمی از جوانیاش را صرف برپایی این نظام کرده است، مسئولین بزرگ و برتر این نظام را به چالش میکشم. آنها را دعوت میکنم که به مردم پاسخ بدهند، و نگرانیهای خودم را بیان میکنم.