لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۵

گزارش سیاسی: کره شمالی فرآیند تبدیل پس مانده سوخت اتمی را تکمیل کرد


گزارش سیاسی: کره شمالی فرآیند تبدیل پس مانده سوخت اتمی را تکمیل کرد
گزارش سیاسی: کره شمالی فرآیند تبدیل پس مانده سوخت اتمی را تکمیل کرد

کره شمالی گفته است مقادیر بیشتری از موادی که در سلاح های اتمی قابل استفاده اند، تولید کرده است.

ناظران چنین اعلامی که حدود یک هفته پیش از سفر پرزیدنت اوباما به آسیا مطرح شده است را تاکتیک کره شمالی به هدف اعمال فشار بر ایالات متحده برای برقراری مذاکرات دوجانبه قلمداد کرده اند.

آژانس خبری مرکزی کره، خبرگزاری رسمی پیونگ یانگ، روزدوم نوامبر اعلام کرد کره شمالی فرآیند تبدیل پس مانده هشت هزارمیله سوخت اتمی را تکمیل کرده ودرتبدیل پلوتونیوم به سوخت مورد استفاده برای بمب اتمی پیشرفت های چشمگیری داشته است.

این خبریک هفته پیش از سفر پرزیدنت اوباما به آسیای شمالی شرقی اعلام شده است.

کارشناسان امور کره شمالی اقدام جنجال برانگیز اخیر پیونگ یانگ را به استفاده ابزاری این کشور برای اعمال فشار بردولت آمریکا به منظورمذاکرات مستقیم با کره شمالی تعبیرکرده اند.

دولت اوباما تصریح کرده است در صورتی به برقراری گفتگو با کره شمالی تمایل نشان خواهد داد که پیونگ یانگ درمذاکرات شش جانبه شرکت کند.

انتظار می رود کره جنوبی برای آنچه که رئیس جمهوری این کشور « معامله بزرگ» با کره شمالی و حل معضل اتمی این کشور دریک رشته مذاکرات جامع نامیده است، درصدد جلب حمایت دولت اوباما برآید.

وزیر امورخارجه کره جنوبی اخیراً گفته است کشورش برای اعمال تحریم های بین المللی علیه کره شمالی همکاری نزدیک با آمریکا خواهد داشت.

وی می گوید نقض وعده های گذشته کره شمالی و فعالیت های اتمی آن به کره جنوبی و دیگر ملت ها ثابت کرده است که اتخاذ مواضع نرم ومتعادل، عملکرد کره شمالی را تغییرنخواهد داد.

کره شمالی ادعا می کند فرآیند تبدیل پس مانده میله سوخت اتمی درماه اوت در تاسیسات هسته ای یونگ بیون تکمیل شد.

پیونگ یانگ به عنوان بخشی از موافقت نامه مذاکرات شش جانبه برای توقف ساخت سلاح های اتمی خود، سال گذشته این تاسیسات را تعطیل کرده بود اما در اوایل سال جاری تهدید کرد فعالیت آن را از سرخواهد گرفت.

کره شمالی دومین آزمایش سلاح های اتمی خود را در ماه مه انجام داد.

پیونگ یانگ ادعا می کند پس از آزمایش اتمی این کشور و اعمال تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، مقامات کره شمالی تصمیم گرفته اند تا فرآیند تبدیل سوخت را تکمیل کند.

ایالات متحده، ژاپن، چین، روسیه و کره جنوبی طی شش سال گذشته تلاش کرده اند تا با وعده منافع اقتصادی و دیپلماتیک کره شمالی را به توقف برنامه های ساخت سلاح های اتمی متقاعد کنند.

برخی از کارشناسان بر این عقیده اند پیونگ یانگ هرگز برنامه ساخت سلاح های اتمی اش را متوقف نمی کند و برای کسب امتیازات بیشتر به وعده های پیشین خود عمل نخواهد کرد.

XS
SM
MD
LG