لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۴

وخیم‌تر شدن وضعیت جسمانی آرزو بدری و فشار بر خانواده برای «اعتراف اجباری»؛ عفو بین‌الملل: حکومت پاسخگو باشد


عکس‌های منتسب به آرزو بدری در شبکه‌های اجتماعی.
عکس‌های منتسب به آرزو بدری در شبکه‌های اجتماعی.

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» روز پنجشنبه ۲۵ مرداد گزارش داد که وضعیت جسمانی آرزو بدری، زن ۳۱ ساله‌ای که در ارتباط با عدم رعایت حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی هدف شلیک مستقیم نیروهای حکومتی قرار گرفت، «وخیم‌تر» شده است. به نوشته هه‌نگاو، خانواده او نیز برای تکرار روایت‌ حکومت از این واقعه و اعتراف اجباری تلویزیونی تحت فشارهای امنیتی قرار دارند.

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل در شبکه اجتماعی «ایکس» با اشاره به گزارش‌ها مبنی بر اینکه ماموران حکومتی جمهوری اسلامی هنگام اجرای قوانین حجاب اجباری مورد نظر حکومت ایران با تیراندازی به خودروی آرزو بدری، او را فلج کردند تأکید کرد که این موضوع «باید به طور مؤثر مورد بررسی قرار گیرد.»

این سازمان خواستار پاسگویی مسئولان جمهوری اسلامی در این مورد شد و تاکید کرد که این حادثه، ضرورت لغو قوانین حجاب اجباری و مقابله با معضل معافیت از مجازات [مسئولان ذی‌ربط] در ایران را برجسته می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، خودروی آرزو بدری به دلیل حجاب اختیاری او در فهرست توقیف قرار داشت و وی به این دلیل در روز اول مرداد در حال رانندگی در شهرستان نور استان مازنداران هدف تیراندازی مأموران قرار گرفت.

رسانه‌های حکومتی دلیل تیراندازی را «مشکوک شدن پلیس» و «عدم توجه به فرمان ایست» عنوان کرده‌اند. بر اساس گزارش‌ها، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی خانواده خانم بدری را برای تأیید روایت خود از این واقعه و عدم گفت‌وگو با رسانه‌ها تحت فشار گذاشته‌اند.

آرزو بدری که مادر دو فرزند است، به خاطر اصابت گلوله به نخاع او توان حرکت از کمر به پایین را از دست داده است.

به نوشته هه‌نگاو، او یک بار در بیمارستان ساری عمل شد ولی به خاطر آب آوردن ریه برای بار دوم در بیمارستان ولیعصر تهران تحت عمل جراحی قرار گرفت و در بیمارستان هم تحت نظر نیروهای امنیتی است.

کاوه مظفری، شهروندی که در حساب‌های کاربری خود نوشته است در عرصه پزشکی و سلامت فعالیت می‌کند، با انتشار ویدئویی علاوه بر برشمردن قوانین خود حکومت و نقض آنها توسط مأموران با تیراندازی به آرزو بدری توضیح می‌دهد که محل اصابت گلوله نشان می‌دهد آنها از بغل و از نزدیک به او شلیک کرده‌اند.

بسیاری از کاربران در فضای مجازی تصویر آرزو را در کنار تصویری که از مهسا امینی بر روی تخت بیمارستان منتشر شده بود، قرار داده‌ و از دیگران خواسته‌اند تا نسبت به تکرار این جنایت‌ها توسط جمهوری اسلامی بی‌تفاوت نباشند و واکنش نشان دهند.

سیما ثابت، روزنامه‌نگار در «ایکس» نوشت: «تا جمهوری اسلامی‌ هست، پلیس هرگز حامی مردم نیست، بازوی پلید سرکوب است.»

رضا شفاخواه، وکیل دادگستری نیز در «ایکس» نوشت: « آقای ⁧‫پزشکیان‬⁩ واقعه رخ‌داده برای خانم ⁧‫آرزو بدری‬⁩ در زمان ریاست جمهوری شما به وقوع پیوسته است. آیا نیاز به صدور دستور جهت پیگیری یا تشکیل کمیته بررسی، نمی‌بینید؟»

این نخستین بار نیست که مأموران جمهوری اسلامی به بهانه «مشکوک بودن» به خودروهای شهروندان به طور مستقیم تیراندازی می‌کنند.

یک منبع مطلع در اسفند سال گذشته به صدای آمریکا گفت که در پی شلیک مستقیم مأمور نیروی انتظامی از فاصله نزدیک به خودروی یک خانواده در الیگودرز در استان لرستان، نگار کریمیان، شهروند ۲۱ ساله، کشته شد.

پیش از این، تیراندازی مأموران به خودروها بارها موجب جان باختن شماری از شهروندان، از جمله کودکان شده است. در این مورد می‌توان به کشته شدن کیان پیرفلک، کودک ۹ساله، در شهر ایذه در روز ۲۵ آبان سال ۱۴۰۱ اشاره کرد.

همچنین در بهمن سال گذشته، در جریان شلیک مستقیم نیروهای «لباس شخصی» جمهوری اسلامی در شهرستان بروجرد، یک شهروند جان باخت و یک تن دیگر نیز مجروح شد.

همچنین، در نخستین روزهای زمستان۱۴۰۱ بر اثر شلیک مأموران به یک خودرو در یک جاده در استان هرمزگان، یک دختربچه ۱۲ ساله به نام سها اعتباری کشته شد.

در اسفند همان سال نیز بر اثر شلیک مأموران یگان ویژه به خودروی یک خانواده در اصفهان، کودکی دو ساله کشته شد.

XS
SM
MD
LG