لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۹

نتایج آزمایشگاهی: عرفات احتمالا مسموم شده بود


دانشمندان کالبد شکافی در سویس می گویند بررسی نمونه های گرفته شده از باقی مانده جسد یاسر عرفات، رهبر سابق فلسطینی ها، نشان می دهد سطح ماده مرگبار ایزوتوپ رادیو اکتیو پلونیوم ۲۱۰ به طور غیر منتظره ای در بدن او بالا بوده است.

یافته های کارشناسان دانشگاه لوزان روز چهارشنبه در یک گزارش ۱۰۸ صفحه ای منتشر شد و شبکه تلویزیونی العربیه نیز آن را در اینترنت منتشر کرد. دستور تحقیق درباره علت مرگ یاسر عرفات به صورت مشترک توسط بیوه یاسر عرفات و این شبکه صادر شده بود.

کارشناسان پزشکی قانونی از فرانسه و روسیه نیز نمونه هایی از جسد یاسر عرفات را در سال ۲۰۱۲ مورد آزمایش قرار دادند. مسکو گفته است که آزمایش این نمونه ها اثری از پلونیوم نشان نداد در حالی که نتایج آزمایش کارشناسان فرانسوی هنوز منتشر نشده است.

مدارک سوییسی ها تا به امروز قابل توجه ترین سندی است که مرگ یاسر عرفات را با یک اقدام طراحی شده مربوط می کند.

کارشناسان سویسی با احتیاط در گزارش خود نوشته اند که نتایج آزمایش آنها «نسبتا» این گزاره را تقویت می کند که ماده بی بو، بی رنگ، و تقریبا غیرقابل تشخیص پلونیوم ۲۱۰ باعث مرگ یاسر عرفات شده است.

پلونیوم ۲۱۰ یک ماده به شدت رادیو اکتیو است که اگر از طریق خوردن غذا، تنفس، و یا از راه زخم وارد بدن شود اثر سمی دارد. این ماده در طبیعت با غلظت کم وجود دارد و می تواند انرژی فراوانی تولید کند.
یاسر عرفات در اکتبر ۲۰۰۴ بیمار شد و چند روز بعد که تیمی از پزشکان خاورمیانه نتوانستند او را مداوا کنند، با هواپیما به فرانسه منتقل شد. او در اوایل ماه نوامبر همان سال به تدریج وارد یک اغمای عمیق شد و ۱۱ نوامبر در گذشت.

مرگ عرفات تئوری های توطئه گوناگونی را رقم زد. بسیاری از فلسطینی ها اسرائیل را عامل مرگ یاسر عرفات می دانند. اسرائیل به صراحت این اتهام را رد کرده است.

در یک پرونده دیگر در سال ۲۰۰۶ بازرسان بریتانیایی علت مرگ آلکساندر لیتوننکو، یک جاسوس سابق روسیه را که به لندن پناهنده شده بود، پلونیوم ۲۱۰ دانستند.

او در بستر بیماری و پیش از مرگ، ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری سوریه را متهم کرد که دستور قتلش را صادر کرده است. مسکو این اتهام را رد کرد. روسیه اما با درخواست بریتانیا برای تحویل یک متهم در این پرونده مخالفت کرده است.
XS
SM
MD
LG