لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۱

احتمال فوت عرفات بر اثر مسمومیت رادیواکتیو


یاسر عرفات در کنار سرهنگ معمر قذافی، رئیس جمهور سابق لیبی- طرابلس- اوت ۱۹۷۸
یاسر عرفات در کنار سرهنگ معمر قذافی، رئیس جمهور سابق لیبی- طرابلس- اوت ۱۹۷۸
بنا به یافته های تحقیقات آزمایشگاهی در سویس که روز سه شنبه در شبکه خبری الجزیره انعکاس یافت، یاسر عرفات با پلونیوم، مسموم شده بود. عرفات، رئیس تشکیلات خودگردان و رهبر «جنبش آزادی بخش فلسطین»، در سال ۲۰۰۴، فوت کرد.

فرانسوا بشود، رئیس موسسه فیزیک پرتوی در دانشگاه لوزان، گفت تحقیقات بر نمونه های بیولوژیکی متمرکز بود که از وسایل شخصی و لباس های عرفات در بیمارستان نظامی پاریس گرفته شده و به همسر او سهی عرفات، تحویل داده شده بود. آقای بشود به الجزیره گفته است: «نتیجه آن شد که آثار پلونیوم روی این نمونه ها یافته شد.»

پلونیوم برای کشتن الکساندر لیتوینینکو، جاسوس سابق روس نیز استفاده شده است. لیتوینینکو در سال ۲۰۰۶ پس از نوشیدن چای آلوده به ماده رادیواکتیو در اتاق هتلی در لندن جان باخت.

یاسر عرفات، برنده جایزه نوبل صلح، که برای نزدیک به چهار دهه رهبری جنبش استقلال سرزمین های فلسطینی را برعهده داشت، در ۱۱ نوامبر ۲۰۰۴ به دنبال چند هفته دوره درمانی در بیمارستانی در پاریس درگذشت.

مقامات فرانسوی بر اساس قوانین مربوط به حریم خصوصی از اعلام دلیل قطعی مرگ یا ماهیت وضعیت وی خودداری کردند. این اقدام به شایعات درمورد بیماری عرفات دامن زد.

هنگامی که عرفات در ۷۵ سالگی درگذشت، مقامات فلسطینی اسرائیل را متهم به مسموم سازی او کردند اما یک تیم تحقیقاتی فلسطینی، یک سال پس از مرگ او، احتمال ابتلای او به سرطان، ایدز، و همچنین مسمومیت را رد کرد.

به گفته رئیس تیم تحقیقات آزمایشگاهی در سویس، برای تایید قطعی مسمومیت، لازم است که عرفات نبش قبر شود: «اگر سهی عرفات واقعا می خواهد بداند چه بر سر همسرش آمده، باید نمونه برداری صورت بگیرد یعنی همسرش نبش قبر شود. خانم عرفات باید نمونه ای در اختیار ما بگذارد که غلظت بالای پلونیوم را نشان دهد.»
XS
SM
MD
LG