لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۶

سرمايه گذاران عرب در پی خريد املاک لندن هستند


به رغم بحران مالی در بازارهای جهانی و کاهش قيمت خانه و املاک بازرگانی در کشورهای بزرگ صنعتی از جمله آمريکا، اروپا و ژاپن، درخواست خريد املاک بازرگانی در لندن، پايتخت بريتانيا رو به افزايش گذارده است.

سرمايه گذاران عرب خاورميانه که مشتريان پروپا قرص بازار املاک تجاری لندن هستند، طی سه سال گذشته پياپی و بی وقفه با سرمايه گذاری در اين حوزه بيشترين سرمايه گذاری های فرامرزی را در بريتانيا به خود اختصاص داده اند. برای نمونه ماه گذشته ميلادی يک شرکت سرمايه گذاری دولتی قطر فروشگاه مجلل و گرانبهای هارس را به مبلغ ۵۱ ميليارد پوند خريداری کرد و يک بنگاه مسکن قطری به نام باروا اعلام کرد «مجموعه بازرگانی پارک هاوس خيابان آکسفورد لندن را خريداری کرده است.»

خريدهای ميلياردی ساختمانهای بازرگانی و مسکونی لندن از سوی سرمايه گذاران قطری در حالی صورت می گيرد که کشور قطر در سال جاری ميلادی جايگاه نخست جذب سرمايه گذاريهای خارجی را در زمينه مسکن و املاک در جهان بدست آورده است.

اما اين سرمايه گذاری ها تنها محدود به قطری ها نيست؛ سرمايه گذاران ديگر کشورهای عرب با ولع سيری ناپذيری در پی خريد املاک لندن هستند.

پاول گست، مشاور سرمايه گذاری شرکت جونز لانگ در اين باره می گويد که «آنها علاقه مند به املاک سرشناس هستند. اما پرسش اين است که ارزش تجاری اين گونه فروشگاهها در درازمدت چه خواهد شد؟ ظاهراً خريدار توجهی به ارزش درازمدت اين فروشگاهها ندارد.»

اين کارشناس اقتصادی می افزايد «امروزه قيمت نفت دوباره بالا رفته است که به بازگشت سرمايه گذاری درآمدهای نفتی به اروپا و رونق اقتصادی در حوزه املاک لندن منجر شده است هرچند هنوز ما به قيمتهای املاک سال ۲۰۰۷ نرسيده ايم. اما نشانه های اميدبخشی پيش روی ماست که رونق اقتصاد املاک و مسکن را در لندن نويد می دهد. سرمايه گذاران عرب خاورميانه يک چهارم سرمايه های فرامرزی بريتانيا را از آن خود کرده اند.»

براساس آمار، بسياری از سرمايه گذاران کويتی، بحرينی و عربستان سعودی به خريد املاک و خانه های مسکونی مجلل و گرانبها در غرب لندن و در نزديکی مراکز خريد گرايش دارند. اقامت در محله های گرانبهای لندن به موجی گسترده در ميان نسل جديد و ثروتمند شهروندان عرب خاورميانه تبديل شده است.

روز سه شنبه شاخص های اصلی سهام در بازارهای اروپايی سقوط کرد. در نيويورک شاخص داوجونز با دو و سه دهم درصد کاهش مواجه شد درحالی که شاخص های سهام در لندن، پاريس و فرانکفورت ۳ تا ۴ درصد کمتر کاهش يافتند. اخيراً برخی از گزارش های اقتصادی از کاهش اعتماد مصرف کنندگان آمريکايی طی ماه ژوئن خبر داده اند.

XS
SM
MD
LG