لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۵

جایزه جهانی ادبیات داستانی عرب به دو نویسنده مراکشی و عربستان سعودی تعلق گرفت


جایزه جهانی ادبیات داستانی عرب به دو نویسنده مراکشی و عربستان سعودی تعلق گرفت
جایزه جهانی ادبیات داستانی عرب به دو نویسنده مراکشی و عربستان سعودی تعلق گرفت

گلف نیوز گزارش کرد جایزه بزرگ این دوره از جایزه جهانی ادبیات داستانی عرب مشترکا به دو نویسنده از عربستان سعودی و مراکش رسیده است.

این جایزه سالیانه از سوی برگزارکنندگان نمایشگاه جهانی کتاب دبی به بهترین کتاب داستانی عرب زبان اهدا می شود.

جایزه جهانی ادبیات داستانی عرب که به «بوکر» جهان عرب معروف شده، یکی از معتبرترین جایزه های ادبی در حوزه این زبان است.

محمد الاشعری، از مراکش و رجا عالم از عربستان سعودی امسال مشترکا جایزه پنجاه هزار دلاری بوکر عربی را از آن خود کرده اند.

اهدای این جایزه ادبی همزمان با خیزش های آزادیخواهانه مردم خاورمیانه شده است. از این رو، این مراسم متاثر از این خیزش ها نیز هست همچنان که آثار نویسندگان عرب همچون محمد الاشعری و رجا عالم در بیداری بیشتر مردم منطقه موثر افتاده است.

محمد الاشعری با اشاره به خیزش های آزادیخواهانه منطقه گفت: «این دگرگونی ها پرده برداری از اشتیاق مردم برای دستیابی به ارزش های جهانی، از جمله: دمکراسی، برابری حقوق شهروندی، و مبارزه علیه فساد است.»

محمد الاشعری افزود: «من بسیار خشنودم که این جایزه را با رجا عالم تقسیم می کنم. ما هردو بسیار هیجانزده ایم که کتابهایمان از این پس بیشتر در دسترس خوانندگان قرار خواهد گرفت.»

محمد الاشعری به خاطر نوشتن رمان: «کمان و پروانه» شایسته دریافت این جایزه شده است. این رمان که ریشه های بنیادگرایی در جهان عرب را بررسی می کند، روایتگر پدری ست که فرزندش را برای تحصیل به پاریس فرستاده و سالهاست در انتظار بازگشت او به رباط است؛ اما روزی نامه ای از شبکه القاعده دریافت می کند مبنی بر این که پسرش پنهانی عضو القاعده شده و به افغانستان رفته و در آنجا کشته شده است.

داستان کمان و پروانه به گفته منتقدان در پی ریشه یابی چه کسی قربانی و چه کسی جنایتکار است؟

محمد الاشعری که خود زمانی وزیر فرهنگ مراکش نیز بوده است، در ریشه یابی بنیادگرایی در جهان عرب هردوسوی ماجرا را قربانی می بیند.

محمد الاشعری با اشاره به این داستان گفت: می خواستم وضعیت خانواده های قربانی نتیجه بنیادگرایی را به روشنایی بیاورم. چه آنها که فرزندانشان قربانی بمبگذاریهای انتحاری بوده اند و چه آنان که دست به این جنایت می زنند. افزون برآن می خواستم فروپاشی جهان این پدر را نیز ترسیم کنم.»

رجا عالم نویسنده اهل عربستان سعودی که به پاس خلق رمان «گردنبند کبوتر» شایسته دریافت این جایزه شده در این مراسم گفت: «از من پرسیده شده آیا این رمان گونه ای خودزندگی نامه است؟ باید بگویم هم هست هم نیست. واقعیت این است که این رمان براساس واقعیت های زادگاهم مکه، تجربیات شخصی و خاطره هایم نوشته شده است.»

به گزارش گاردین و گلف نیوز رمان گردنبند کبوتر افشاکننده گروه های مافیایی بهره کشی از کارگران خارجی در عربستان است.

این رمان نتیجه گیری می کند تباهی پنهان و ستم آشکار به کارگران خارجی که برده وار از پاکستان یا بنگلادش به عربستان آورده می شوند و گاه هرگز روی خانواده خود را نمی بینند فرجامی جز تباهی عربستان ندارد.

XS
SM
MD
LG