یک دادگاه تجدیدنظر در سانتیاگو، پایتخت شیلی، با صدور حکمی دستور داد که مرگ پابلو نرودا، برنده جایزه نوبل، چند روز پس از کودتای نظامیان شیلی در سال ۱۹۷۳ میلادی باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، قاضی دادگاه تجدیدنظر گفت که بررسی جدید در این مورد می تواند به روشن شدن عامل مرگ این شاعر کمک کند.
پیشتر یک قاضی در دسامبر سال میلادی گذشته درخواست برادرزاده پابلو نرودا را برای بازگشایی مجدد پرونده مرگ این شاعر برای جستجوی دلیل یا دلایلی به جز بیماری سرطان، که در گواهی مرگ وی نوشته شده بود، رد کرد.
رودولفو ریس، برادر زاده پابلو نرودا، گفت که کارشناسان پزشکی قانونی از کانادا، دانمارک و شیلی شواهدی پیدا کرده اند که نشان می دهد او مسموم شده بود.
آقای ریس گفت آزمایشهای پزشکی قانونی انجامشده در آزمایشگاههای دانمارکی و کانادایی نشان داد که بدن نرودا دارای «مقدار زیادی کلوریستریدیوم بوتولینوم است که با زندگی انسان ناسازگار است». این سم می تواند باعث فلج سیستم عصبی و مرگ شود.
تاکنون موضع رسمی این بود که پابلو نرودا به دلیل عوارض ناشی از سرطان پروستات در گذشته است، اما راننده او در این مدت طولانی استدلال می کرد که او مسموم شد.
حال بر اساس دستور دادگاه تجدیدنظر سانتیاگو، تجزیه و تحلیل گواهی فوت، نتایج آزمایش انجام شده توسط سازمان های خارجی و صدور احضاریه برای شنیدن اظهارات کارشناسان کلستریدیوم بوتولینوم انجام می شود.
پابلو نرودا بیشتر به خاطر اشعار عاشقانهاش معروف بود و دهها جایزه از جمله جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۷۱ میلادی را به دست آورد. او همچنین یکی از اعضای حزب کمونیست و دوست سالوادور آلنده، رئیس جمهوری شیلی، که دولتش در کودتای نظامیان سرنگون شد و در پی آن، ژنرال آگوستو پینوشه به قدرت رسید.
آسوشیتدپرش نوشت: پابلو نرودا پس از کودتا قصد داشت به مکزیک برود، جایی که می توانست صدایی تأثیرگذار علیه دیکتاتوری نظامیان باشد. اما یک روز قبل از سفر برنامه ریزی شده اش، او را با آمبولانس به درمانگاهی در سانتیاگو بردند و این شاعر و دیپلمات سابق شیلیایی در ۲۳ سپتامبر ۱۹۷۳ درگذشت.