لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۹

پایان اجلاس آپک بدون صدور بیانیه پایانی؛ هشدار دوباره مایک پنس به چین درباره تجارت ناعادلانه


۲۱ کشور عضو این سازمان - از جمله آمریکا و چین - به دلیل اختلاف‌ها، نشست را بدون صدور بیانیه به پایان رساندند
۲۱ کشور عضو این سازمان - از جمله آمریکا و چین - به دلیل اختلاف‌ها، نشست را بدون صدور بیانیه به پایان رساندند

اعضای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-پاسیفیک (آپک) در نشست جاری سالانه خود که در پاپوآ گینه‌نو برگزار می‌شد، نتوانستند بروی بیانیه پایانی نشست به توافق برسند.

این نشست روز یک‌شنبه در حالی به پایان رسید که ۲۱ کشور عضو این سازمان - از جمله آمریکا و چین - به دلیل اختلاف‌ها، نشست را بدون صدور بیانیه به پایان رساندند. این برای نخستین بار از سال ۱۹۹۳ است که چنین اتفاقی رخ می‌دهد و نشست این سازمان بدون صدور بیانیه به پایان می‌رسد.

پیتر اونیل، نخست‌وزیر پاپوآ گینه‌نو، در یک نشست خبری پس از پایان این اجلاس و در پاسخ به سوالی درباره این‌‌که اختلاف میان کدام کشورها باعث شد که روی بیانیه پایانی نشست توافق حاصل نشود، گفت: «پاسخ را می‌دانید؛ دو غول بزرگی که در اتاق بودند.»

اونیل اضافه کرد که اختلاف‌ها بیشتر درباره سازمان تجارت جهانی و اصلاحات مربوط به آن بود. قرار است که اونیل به عنوان میزبان این نشست، بیانیه‌ای مستقل صادر کند.

پیش از این مایک پنس،‌ معاون رئیس جمهوری آمریکا، در این نشست چین را کشوری «توسعه‌طلب» توصیف کرده بود که «با اعطای وام‌های سنگین، حق حاکمیت کشورها را مورد مصالحه قرار می‌دهد».

معاون رئیس جمهوری آمریکا در کنار برخی متحدان ایالات متحد از جمله نخست وزیر ژاپن در اجلاس آپک
معاون رئیس جمهوری آمریکا در کنار برخی متحدان ایالات متحد از جمله نخست وزیر ژاپن در اجلاس آپک

او اضافه کرد: «آمریکا تا زمانی که چین شیوه خود را تغییر ندهد به راهش ادامه خواهد داد.»

بخشی از اختلاف‌ها میان چین و کشورهای غربی به پروژه ای با نام «راه ابریشم جدید» باز می‌گردد که چین قصد دارد از این طریق در ۶۰ کشور جهان سرمایه‌گذاری کند.

مایک پنس ضمن انتقاد از این پروژه چین، گفت: «کار آنها با فعالیت‌های تجاری و تعرفه‌ها و معاهدات، اجبار دیگر کشورها به استفاده از فناوری‌هایشان و سرقت مالکیت فکری محصولات شروع می‌شود و سپس موضوعات فراتری را مانند آزادی‌های ناوبری در دریاها و موضوعات حقوق بشری در بر می‌گیرد.»

شی جین پینگ- رئیس جمهوری چین هم در این نشست گفت: «بشریت دوباره به آن مقطع تاریخی رسیده است که باید بین رویارویی و همکاری و بین شفافیت و سرکوب همدیگر، یکی را انتخاب کند.»

آمریکا طی سال جاری، و در پی نارضایتی از سیاست های چین روی محصولات آن کشور، تعرفه‌های سنگین وضع کرده و چین نسبت به گسترش جنگ تجاری هشدار داده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG