بسیاری از پژوهش های انجام گرفته حاکی از آن است که مصرف الکل برای سلامتی افراد مزایا و معایبی دارد. ولی آنچه مسلم است میزان فواید و خطرات نوشیدنی های الکلی به شخصیت افراد و میزان مصرف الکل بستگی دارد.
جنجال های اخیر بر سر تاثیر مصرف الکل با انتشار نتیجه پژوهشی در ایالات متحده بالا گرفته است.
پژوهشگران ادعا می کنند که خطر ابتلا به سرطان سینه در میان زنانی که در طول هفته ۳ تا ۶ بار نوشیدنی های الکلی می نوشند، کمی بالاتر است. با این حال این احتمال چنان ناچیز است که نمی توان بر مبنای آن نوشیدن نوشابه های الکلی را ممنوع کرد.
این پژوهش بر روی ۱۰۵ هزار ۹۸۶ پرستار در طول سه دهه انجام گرفته است.
سازمان بهداشت عمومی کانادا از پژوهش های انجام شده نتیجه می گیرد که با اینکه مصرف الکل برای سلامتی سودمند است، ولی فواید آن بسیار محدود است. در حقیقت خطرات و مضرات مصرف الکل برای سلامتی افراد و جامعه بسیار چشمگیرتر از فواید آن است.
بنا به نتیجه پژوهش یک موسسه تحقیقاتی مستقر در اتاوا، زنان بیش از مردان در معرض خطرات مصرف الکل قرار دارند. وزن زنان معمولا کمتر از مردان است و بدن آنها آب کمتری در خود دارد و به همین دلیل تاثیر الکل بر روی آنها بیش از مردان است. در همین حال مصرف الکل در زمان بارداری و یا شیر دادن برای جنین و نوزاد خطراتی به همراه دارد.
تحقیقات همچنین نشان می دهد افرادی که نوشیدن الکل را از سنین پایین و نوجوانی آغاز می کنند، بیش از سایرین در معرض خطرات مصرف الکل در بزرگسالی هستند.
سازمان بهداشت عمومی کانادا می گوید نوشیدن یک نوشیدنی خنک پس از یک روز طولانی چندان خطری ندارد، ولی آنچه که مشکل ساز می شود مصرف بیشتر و بی رویه الکل است.
«سازمان بهداشت جهانی» در همین زمینه می گوید میزان آسیب ها و تلفات مرتبط با مصرف الکل به طرز نگران کننده ای بالا می رود. با در نظر گرفتن نقش الکل در حوادثی چون تصادفات رانندگی، سوختگی، مسمومیت، سقوط از ارتفاع و غرق شدن، بیش از یک سوم سوانح با نوشیدن الکل نسبت دارد.
این سازمان همچنین اعلام کرد که سالانه حدود ٢/۵ میلیون نفر بر اثر نوشیدن الکل جان خود را از دست می دهند.
سازمان بهداشت عمومی کانادا هشدار می دهد علیرغم برخی تحقیقات که حاکی از فواید محدود الکل برای سلامتی است، نباید الکل را به طور کلی برای سلامتی مفید دانست. این سازمان تغذیه سالم و ورزش روزانه را بهترین انتخاب برای تضمین سلامتی می داند.