لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۵

نقش فرودگاه در انتقال و سرایت بیماری های واگیر


فرودگاه بین المللی لس آنجلس
فرودگاه بین المللی لس آنجلس
محققان در «موسسه فناوری ماساچوست» در مورد نقش فرودگاه ها در شیوع و گسترش بیماری های همه گیر مطالعه کرده اند. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که سرایت و میزان شیوع انواع بیماری در فرودگاه های نیویورک٬ لوس آنجلس و هانولولو بسیار بالا است.

فرودگاه ها فقط محل جابجایی و حمل و نقل مردم نیستند.این محل های پر رفت و آمد در گسترش بیماری هایی چون آنفولانزا٬ سارس و سل نقش مهمی ایفا می کنند.

یاتا مونترل از لس آنجلس به هنگ کنگ و مالزی پرواز می کند. هر بار که سفر می کند نگران است به نوعی بیماری مبتلا شود. او می گوید «من سعی می کنم آمپول های مخصوص مسافرت و محلول های ضد عفونی کننده دست همراهم داشته باشم».

به گفته محققان «موسسه فناوری ماساچوست»، سرایت و شیوه انتقال بعضی از بیماری ها در برخی از فرودگاه های ایالات متحده در مقایسه با بقیه فرودگاه سریع تر است.

این پژوهشگران میزان ترافیک٬ تعداد مسافرت های طولانی و توقف پروازها و مسافران مختلف را در فرودگاه های خاصی بررسی کردند. «فرودگاه بین المللی جان اف کندی نیویورک» و «فرودگاه بین المللی لوس آنجلس» در ردیف بالاترین ها در این موارد قرار گرفتند.

روبن جوانس شگفت زده شده بود که فرودگاه نسبتاً کوچک هانولولو از نظر شیوع بیماری های فراگیر در رده ای بالای جهان قرار گرفته است. وی در این مورد می گوید: «این فرودگاه وسط اقیانوس واقع شده است، بنابراین هر پرواز اتصالی، پروازی طولانی است که می تواند مسافران ناقل بیماری را به سرعت هزاران کیلومتر جابجا کند. با اینکه پروازهای اتصالی کم هستند٬ اما بخش بزرگی از آن ها از فرودگاه های آسیا و آمریکای شمالی انجام می شود.»

در این تحقیق، «موسسه فناوری ماساچوست» مدت سفر و توقف افراد را نیز در نظر گرفت.

توماس والنته٬ استاد داروهای پیشگیری در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گفت این تحقیق نوعی یادآوری در مورد این واقعیت است که فرودگاه ها، نسبت به دیگر مراکز حمل و نقل مسافران از جمله عوامل موثرتر شیوع و سرایت بیماریهای همه گیر هستند. او گفت «فرودگاه ها عامل جابجایی مردم هستند و وقتی شما در فرودگاه منتظر سوار شدن به هواپیما و یا در انتظار هواپیمایی هستید که فرود بیاید، افراد زیادی در فاصله های خیلی کم از یکدیگر نشسته اند و هر یک درحال کاری و یا در انتظار چیزی هستند».

وی افزود: «بعضی اوقات یک مسافر مبتلا به بیماری ای می شود که ریشه اش بسیار دورتر از محل زندگی اش است. در چنین شرایطی نه تنها شاهد بیماری های همه گیر بیشتری هستیم ، بلکه به صورت جهانی، در معرض خطر گسترش امراضی هستیم که مردمان سایر نقاط دنیا به آن ها مبتلا می شوند.»

جاناتان سَمِت که ریاست «موسسه بهداشت جهانی» در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی را بر عهده دارد، گفت: «بسیاری از موارد سرایت و شیوع بیماری ها، فقط با تماس دست با نقاط آلوده رخ می دهند بنابراین دستشویی ها٬ دستگیره های در هواپیماها جاهایی هستند که می توانند عامل سرایت بیماری های واگیر باشند.»

کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند شستن مرتب دست ها در هواپیما و فرودگاه ها٬ یکی از روشهای پیشگیری است که مسافران می توانند با آن خطر ابتلای به بیماری را به حداقل برسانند.

روبن جوانس می گوید این تحقیق می تواند در پیش بینی چگونگی گسترش بیماری ها در صورت وقوع یک اپیدمی موثر باشد.
XS
SM
MD
LG