لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۸

سازمان بهداشت جهانی: ۹۳ درصد کودکان جهان در معرض تنفس هوای آلوده‌اند


برخی شهرهای ایران در زمانهایی از سال شاهد آلودگی هوا هستند.
برخی شهرهای ایران در زمانهایی از سال شاهد آلودگی هوا هستند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی خبر داده است که ۹۳ درصد کودکان کمتر از ۱۵ سال – یعنی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون کودک – به دلیل تنفس در هوای آلوده در معرض خطر جدی قرار دارند.

در گزارش سازمان که در آستانه برگزاری کنفرانس «آلودگی هوا و بهداشت» در شهر ژنو منتشر شده، آمده است در سال ۲۰۱۶ بیش از ۶۰۰ هزار کودک قربانی هوای آلوده شده اند.

این سازمان اشاره دارد به این که از هر ۱۰ کودک زیر ۵ سال، مرگ یک کودک ناشی از دم زدن در هوای آلوده است.

دکتر ماریا نیرا، از سازمان بهداشت جهانی در این باره به سی‌ان‌ان می‌گوید: «آلودگی هوا بر مغز کودکان ما تاثیر بد می‌گذارد و بهداشت و تندرستی آنها را به شیوه های گوناگون در معرض خطر قرار می دهد. در حالی که از راه های چندی می توان از نشت و پخش آلاینده ها در هوا جلوگیری کرد.»

سازمان می گوید کودکان از آن رو بیشتر در معرض خطر آلاینده های تنفسی هستند که در مقایسه با بزرگسالان، شدت دم زدن آنها زیادتر است و چون با زمین فاصله شان کمتر است مواد آلاینده متراکم تری که در مجاورت سطح زمین قرار دارد، بیشتر بر آنها تاثیر بد و خطرناک می‌گذارد.

دهلی نو پایتخت هند یکی از کلان شهرهای جهان است که ساکنان آن به خاطر آن که بازمانده های مزرعه های کشاورزی مجاور شهر آتش زده می شود، هوای بسیار آلوده تنفس می کنند.

مطالعه ای که روی هزار زن باردار هند انجام شده است نشان می دهد هوای آلوده و مسموم بر تندرستی و وزن نوزادان آنها تاثیر منفی دارد و هر چه مادران به هوای آلوده نزدیک‌تر باشند، نوزاد آنها وزن کمتری هنگام زایمان دارد.

سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با آلودگی هوا راه های عملی چندی را پیشنهاد می کند. کم کردن وابستگی به انرژی سنگواره‌ای، روی آوردن هر چه بیشتر به انرژی قابل بازیافت، تامین منابع بیشتر برای دست اندرکاران بهداشت، بهبود بخشیدن به جمع آوری و آمایش زباله ها، و دور نگاه داشتن مدرسه ها از جاده ها و کارخانه ها، از جمله راه های ارائه شده از سوی کارشناسان بهداشتی سازمان است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG