لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۶

واشنگتن صحنه بحث درباره ایران: ترامپ همزمان با کنفرانس ایپک با نتانیاهو گفتگو می‌کند


در اولین روز اجلاس ایپک مساله مقابله با ایران در منطقه، اعمال محدودیت بر برنامه اتمی آن و همچنین مقابله با موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی به مهمترین موضوع بحث در نشست جانبی تحت عنوان چشم انداز خاورمیانه در سال ۲۰۱۸ تبدیل شد.

پایتخت آمریکا به مدت سه روز میزبان اجلاس سالانه «کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل» موسوم به «ایپک» است.

ایپک یکی از پرقدرت ترین سازمان‌های یهودی ایالات متحده است که به صورت لابی اسرائیل در کنگره آمریکا عمل می‌کند. اجلاس سالانه ایپک از روز یکشنبه ۱۳ اسفند در پایتخت آمریکا آغاز شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا و همچنین سخنرانی در اجلاس ایپک که از یکشنبه ۱۳ اسفند آغاز می‌شود، به واشنگتن دی سی سفر کرده است.

بخش فارسی صدای آمریکا در رسانه‌های مختلف خود این اجلاس را پوشش می‌دهد.

در این اجلاس، مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد و دیوید فریدمن سفیر آمریکا در اسرائیل از سوی دولت آمریکا حضور داشته و سخنرانی می‌کنند.

از اعضای کنگره، رهبران اکثریت جمهوریخواه و اقلیت دموکرات چه در مجلس سنا و چه در مجلس نمایندگان حاضر هستند.

از اسرائیل هم، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، و آقایان اسحاق هرزوگ رهبر اپوزیسیون در پارلمان اسرائیل، و اوی گِبای رهبر حزب کارگر سخنرانی خواهند کرد.

البته سخنرانی این افراد طی جلسات عمومی دوشنبه و سه شنبه خواهد بود.

آغاز اجلاس ایپک ۲۰۱۸ در واشنگتن دی سی
آغاز اجلاس ایپک ۲۰۱۸ در واشنگتن دی سی

طبق اطلاعی که برگزار کنندگان به خبرنگاران داده اند بخش بزرگی از بحث‌های این اجلاس به موضوع ایران اختصاص دارد.

در این باره، ایپک از دولت و نمایندگان کنگره آمریکا می‌خواهد که جلوی تهدیدات منطقه‌ای و اقدامات برهم زننده ایران گرفته شود، از حضور دائمی نظامی سپاه پاسداران و حزب الله لبنان در شمال اسرائیل یعنی در سوریه جلوگیری شود، اعمال تحریم بر برنامه موشک بالیستیک ایران که تهدیدی برای اسرائیل است اجرا شود، قید زمانی بر برنامه اتمی ایران در برجام برداشته شود، و این تحریم‌ها برای حفظ امنیت در منطقه و جهان دائمی شودو کمک نظامی آمریکا به اسرائیل در قبال تهدیدات ایران همچنان ادامه یابد.

رئیس ایپک: امنیت اسرائیل مهمترین مساله است

مورتون فریدمن، رئیس ایپک در اجلاس سال ۲۰۱۸ گفت که اکنون برای حفظ امنیت اسرائیل، علاوه بر مقابله با تونل‌های حماس که سلاح از آن قاچاق می‌شود، و مقابله با تهدید از سوی بیش از ۱۵۰ هزار موشک حزب الله لبنان، اسرائیل اخیرا شاهد حضور مسموم و تهدید کننده ایران در مرزهای شمالی خود در سوریه است.

او گفت که مهمترین مساله امنیت اسرائیل است و به همین دلیل هنگام لابی کردن در کنگره آمریکا برای امنیت اسرائیل نباید خود را محدود به خطوط حزبی بکنند.

سخنرانی فریدمن، رئیس ایپک ۲۰۱۸ در آغاز اجلاس
سخنرانی فریدمن، رئیس ایپک ۲۰۱۸ در آغاز اجلاس

سفیر اسرائیل در آمریکا: برنامه‌های ایران فراتر از خط قرمزهای اسرائیل است

ران درمر، سفیر اسرائیل در آمریکا، در این نشست وضعیت در شمال اسرائیل را به خاطر حضور ایران متشنج دانست.

او گفت که ایران بنا دارد در این منطقه حضور دائمی داشته باشد و کارخانه تسلیحات هوشمند و هدایت شونده در سوریه بسازد، اما این مساله همانگونه که نخست وزیر نتانیاهو گفته است فراتر از خط قرمز اسرائیل است.

آقای درمر اضافه کرد: «اسرئیل هم اکنون بیش از پیش متعهد به از میان بردن این حضور است و شما شاهد ساقط کردن پهپاد ایرانی در هفته های گذشته بودید. نه تنها آمریکا، بلکه کشورهای دیگر جهان اگر به دنبال افزایش درگیری در این منطقه از جهان نیستند باید به اسرائیل برای حفظ امنیتش کمک کنند.»

او در مورد برجام نیز گفت که بدترین مورد آن وجود قیود زمانی است که پس از مدتی منسوخ می‌شود.

سفیر اسرائیل در واشنگتن گفت: «ما شاهد تغییر نکردن رفتار ایران هستیم و تهران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است. برنامه اتمی آن در حال پیشرفت (تحقیق و توسعه) است و در کنار برنامه موشک بالستیک خود که توان حمل کلاهک هسته‌ای را دارد نه تنها به دنبال نابودی اسرائیل است، بلکه برای دیگر نقاط جهان برنامه دارد.»

او تاکید کرد که باید در اصلاح برجام نه تنها قیود زمانی برداشته شود، بلکه باید محدودیت بر برنامه موشک ایران اعمال شود. به اعتقاد آقای درمر، بازرسی‌ها بر برنامه اتمی ایران باید گسترش یابد و تحریم مالی و نفتی در صورت تخطی ایران به شدت اعمال شود. در نهایت به گفته پرزیدنت ترامپ در صورتی که اصلاحات اعمال نشود، باید از برجام خارج شد.

ران درمر سفیر اسرائیل در آمریکا در اجلاس ایپک ۲۰۱۸ سخن گفت
ران درمر سفیر اسرائیل در آمریکا در اجلاس ایپک ۲۰۱۸ سخن گفت

سناتور سالیوان: از مردم ایران حمایت کنیم

سناتور جمهوریخواه ایالت آلاسکا، دن سالیوان نیز در سخنانی گفت: «همزمان که ما با متحدانمان برای اجرای راهبرد جامع آمریکا در قبال ایران قدم برمی‌داریم باید از مردم ایران حمایت کنیم.»

او با بیان اینکه این اقدام عملا مقابله با گسترش جاه طلبی ایران به عنوان بزرگترین حامی تروریسم در منطقه است گفت که فرصت در این زمینه در دولت کنونی پیش از هر زمانی دیگر آماده شده است.

روئن آذر، مقام دوم سفارت اسرائیل در آمریکا نیز گفت: «همانگونه که نخست وزیر هم بدان اشاره داشت هدف موشک های بالستیک قاره پیما ایران دیگر اسرائیل نیست، زیرا که ما همجوار آنها هستیم؛ هدف شما و اروپا هستید.»

به اعتقاد او مساله موشک‌های ایران باید بخشی از اصلاح توافق اتمی باشد.

سازمان های یهودی آمریکایی خواستار رفع خطر ایران

استیون گرینبرگ، رئیس کنفرانس روسای سازمان‌های یهودی آمریکایی (شامل ۵۱ گروه و سازمان)، در این اجلاس گفت که ائتلاف این سازمانها توانسته است همصدا اعلام کند که برنامه موشک بالیستیک ایران خطری برای اسرائیل است.

او اضافه کرد: «اقدامات ایرانیان در منطقه برهم زننده است. بویژه حضور ایران در مرزهای شمالی ما در سوریه. این حضور قابل تحمل نیست و خواستار اقدام بین المللی برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در منطقه و همچنین برطرف کردن نقایص برجام هستیم.»

رئیس حزب کارگر اسرئیل: درباره امنیت کشور سازش نمی‌کنیم

آوی گبای، رئیس حزب کارگر اسرائیل نیز در سخنرانی خود در نخستین روز اجلاس ایپک گفت که حزب او هیچگاه درباره امنیت اسرائیل سازش نمی‌کند.

او گفت: «ما هیچگاه اجازه نخواهیم کشوری که شعار نابودی ما را سر می‌دهد، ایران، توان حمله به ما داشته باشد. ما اجازه نخواهیم داد، حزب الله در شمال و حماس در جنوب کشورمان ما را تهدید کنند. ما از اقدامات دولت آمریکا در حمایت از اسرائیل قدردانیم.»

اوی گابایی رهبر حزب کارگر اسرائیل در اجلاس ایپک 2018
اوی گابایی رهبر حزب کارگر اسرائیل در اجلاس ایپک 2018

او گفت که حزب کارگر خواستار ایجاد کشور فلسطینی اما بدون نیروی نظامی در کنار اسرائیل است. به گفته او اسرائیل باید از ادامه شهرک سازی دست بردارد، زیرا این اقدام برای امنیت اسرائیل مفید نیست.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز که به آمریکا سفر کرده است، این سفر را بسیار بااهمیت توصیف کرد و گفت که قصد دارد با پرزیدنت ترامپ درباره طیف وسیعی از چالش‌ها، به ویژه چالش‌های ایران گفتگو کند.

آقای نتانیاهو گفت که در این سفر به خاطر تصمیم تاریخی پرزیدنت ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم تشکر خواهد کرد و درباره ایران، «سلطه‌جویی‌هایش، بلندپروازی‌های هسته‌ای آن و بطور کلی رفتار پرخاشگرانه‌اش در منطقه خاورمیانه و در نزدیکی مرزهای اسرائیل» گفت و گو خواهد کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG