لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۶

رييس جمهوری ايران: تحريم ها باعث کند شدن فعاليت اتمی ايران نمی شود


Namie, population 22,000, is virtually abandoned, Namie, Fukushima Pref., Japan March 12 2011 (VOA - S. L. Herman)
Namie, population 22,000, is virtually abandoned, Namie, Fukushima Pref., Japan March 12 2011 (VOA - S. L. Herman)

محمود احمدی نژاد رييس جمهوری اسلامی ايران می گويد تحريم ها باعث کند شدن فعاليت اتمی ايران نمی شود. آقای احمدی نژاد که روز پنجشنبه در نيجريه در نشست گروه دی هشت سخن می گفت اعلام کرد اگر همه کاغذ ها هم در جهان به قطعنامه عليه ايران تبديل شود ذره ای در برنامه اتمی ايران تغيير ايجاد نخواهد شد. به گفته محمود احمدی نژاد ايران نيازی به بمب اتمی ندارد. جمهوری اسلامی ماه گذشته اعلام کرد که به زودی مذاکرات هسته ای خود را با ترکيه و برزيل ادامه خواهد داد. اين دو کشور در ماه مه در زمينه يک تبادل سوخت اتمی با ايران به توافق رسيدند. آقای احمدی نژاد برای شرکت در نشست گروه دی هشت که شامل هشت کشور عمدتاً مسلمان نشينِ در حال توسعه است به نيجريه سفر کرده است.

در رويدادی ديگر وزارت خارجه امارات متحده عربی با انتشار بيانيه ای ميگويد به حق حاکميت ايران احترام ميگذارد و مخالف توسل به زور برای حل مساله هسته ای ايران است. به نظر می رسد اين بيانيه برای اصلاح سخنان سفير امارات در آمريکا منتشر شده است که به نوشته يک روزنامه آمريکايی ظاهراً گفته بود، از حمله به تاسيسات هسته ای ايران حمايت ميکند

اما وزير اقتصاد و دارائی جمهوری اسلامی ايران که در هند به سر می برد می گويد افزايش قيمت نفت از اثرات منفی تحريم ها، عليه ايران خواهد کاست. سيد شمس الدين حسينی، وزير اقتصاد و دارايی جمهوری اسلامی ايران، برای يک ديدار دو روزه و شرکت در شانزدهمين اجلاس کميسيون مشترک ايران-هند در دهلی نو بسر ميبرد. آقای حسينی روز پنجشنبه در سمينار مشاغل که به ميزبانی اتاق بازرگانی و صنعت هند در دهلی نو برگزار شده بود گفت که مأموريت وی تلاش برای گسترش روابط تجاری بين دو کشور است. او همچنين از قراردادهای پرمنفعت با جمهوری اسلامی ايران سخن گفت و از صاحبان مشاغل در هند دعوت کرد تا در ايران سرمايه گذاری کنند. وزير اقتصاد ايران گفت که از سال گذشته تا بحال ارزش حجم مبادلات تجاری ايران-هند از ۹ ميليارد دلار به ۱۵ ميليارد دلار افزايش يافته است که وی آنرا نشانگر تداوم توسعه روابط تجاری دو کشور در آينده خواند. به گفته شمس الدين حسينی، در ايران علاوه بر جهانگردی، امکانات و فرصتهای مناسبی در صنايع مختلف از جمله معدن، کشاورزی، نساجی، داروسازی، و اتومبيل سازی وجود دارد که ميتواند ارزش مبادلات تجاری بين دوکشور را ظرف ۵ سال آينده به دو برابر افزايش دهد. آقای حسينی همچنين گفت رکود اقتصادی کشورهای بزرگ صنعتی غرب درس مهمی برای کشورهای در حال رشد بود، تا بمنظور جلوگيری از سرايت و صدمات ناشی از بحران، روابط تجاری بين خود را افزايش دهند. وزير اقتصاد ايران در حاشيه اجلاس کميسيون مشترک ايران-هند، در يک کنفرانس خبری گفت بالارفتن قيمت نفت خام و افزايش توليدات کشاورزی بر شتاب رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ايران خواهد افزود و از اثرات منفی تحريمهای اعمال شده عليه جمهوری اسلامی ايران، خواهد کاست. وی با اشاره به تصويب اعتبار ۱۲ ميليارد دلاری مجلس شورای اسلامی که به توسعه صنايع نفت و گاز اختصاص يافته است، و نيز با تأکيد بر افزايش قيمت نفت از بشکه ای ۶۲ دلار به بيش از هفتاد دلار و همچنين شرايط به گفته او مساعد برای افزايش توليد محصولات کشاورزی در ايران، مدعی شد که بر ميزان رشد اقتصادی ايران افزوده خواهد شد. تحليل گران اقتصادی برآورد کرده اند که رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ايران در سال ۱۳۸۹ شمسی احتمالاً نيم درصد افزايش خواهد يافت. اما وزير اقتصاد ايران گفت که در سال ۲۰۰۹ و سه ماهه اول سال ۲۰۱۰، نيم در صد بر ارزش صادرات غيرنفتی ايران، و در سال گذشته ميلادی ۶۰ درصد بر سرمايه گذاريهای خارجی، افزوده شده است.وزير دارايی جمهوری اسلامی ايران در ديدار کوتاه خود از هند در روز پنجشنبه همچنين با مان موهان سينگ، نخست وزير، و وزير امور خارجه هند ديدار و گفتگو کرد.

در همين حال دو هواپيمای ايرانی در روزهای اخير بدون سوختگيری فرودگاه هامبورگ در آلمان را ترک کردند. کاتيا تِمپِل، سخنگوی فرودگاه هامبورگ با تاييد اين خبر گفته است، نمی توانيم بگوييم، اين دو هواپيما به کجا پرواز و در کجا سوختگيری کرده اند اما در فرودگاه هامبورگ سوختگيری نکردند. چند روز پيش نيز گزارش شده بود که در راستای تحريم های جديد ايالات متحده عليه ايران هواپيماهای ايرانی از سوختگيری در سه کشور بريتانيا، آلمان، و امارات متحده عربی منع شده اند. با اين حال مقامات جمهوری اسلامی با رد اين اخبار انتشار آن را جنگ روانی توصيف کردند. به گفته سخنگوی فرودگاه هامبورگ يک هواپيمای ايران اِير در روز يکشنبه و ديگری، در روز چهارشنبه بدون سوختگيری، در فرودگاه هامبورگ اين فرودگاه را ترک کردند. ايران برای توقف غنی سازی هسته ای خود از سوی غرب با موج جديدی از تحريم های بين المللی روبرو شده است.

در همين رابطه منابع خبری می گويند شرکت بزرگ رويال داچ شل سوخت رسانی به هواپيماهای ايران اِير را متوقف می کند. به گزارش خبرگزاری رويترز يک منبع آگاه روز پنجشنبه گفت که شرکت شل قرارداد خود را برای ارائه سوخت جت، به هواپيمايی ايران اِير تمديد نخواهد کرد. گفته می شود اين مسأله در اثر فشارهای ايالات متحده برای عدم همکاری تجاری با ايران است. روزنامه فايننشال تايمز نيز چند روز پيش گزارش داد، که شرکت نفتی بريتانيايی بی پی ديگر به هوپيماهای ايرانی سوخت، ارائه نميکند. قانون تحريم های فراگير آمريکا عليه ايران دهم تيرماه به امضای رييس جمهوری آمريکا رسيد. بر اساس تحريم های جديد عرضه بنزين سوخت جت و ديگر فرآورده های نفتی به ايران از سوی شرکت های خارجی، واکنش آمريکا را در پی خواهد داشت.

XS
SM
MD
LG