لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۵

گزارش: احمدی نژاد در نيويورک گفت سکينه آشتيانی به سنگسار محکوم نشده است


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، هنگام ورود به نيويورک در مصاحبه ای با يک شبکه تلويزيونی آمريکا، درباره پرونده سکينه محمدی آشتيانی گفت که «اين خانم به هيچ وجه به سنگسار محکوم نشده است، خبری که در رسانه‌های آمريکايی منتشر شده کاملاً جعلی است.» آقای احمدی نژاد ادامه داد که «اگر اين فرد محکوم هم شده باشد، مي‌تواند با اعتراض، مراحل چهارگانه تجديد نظر‌خواهی را طی کند. بنابراين وقتی حکمی صادر نشده، چطور انتشار خبر سنگسار ميتواند واقعی باشد.»

اين سخنان محمود احمدی نژاد در خبرگزاری ايلنا نيز منتشر شده است. اين در حالی است که خبر محکوم شدن سکينه محمدی آشتيانی به اتهام زنا به سنگسار و سپس به اعدام، طی هفته های گذشته يکی از موارد پربحث در زمينه حقوق بشر در رسانه های جهان و حتی تلويزيون رسمی جمهوری اسلامی بوده است.

در همين حال جمعی از شهروندان آمريکايی و ايرانی، روز شنبه، در اعتراض به مسائلی همچون سنگسار، اعدام، و شکنجه در جمهوری اسلامی ايران، در مقابل دفتر سازمان ملل متحد، تجمع کردند.

يکی از شرکت کنندگان در اين تجمع به صدای آمريکا گفت «من آمده ام اينجا برای حمايت از دخترم، که به شدت برای توقف سنگسار در ايران تلاش می کند. مسأله ای که از نظر او، نقض حقوق بشر است، و بايد در سراسر دنيا مورد حمايت قرار بگيرد.»

شرکت کننده ديگری نيز گفت «من اينجا هستم چون فکر ميکنم کاملاً غيرقابل قبول است که در دنيای مدرن امروز، هنوز سنگسار، اعدام و شکنجه اتفاق می افتد و مخالفان سياسی زندانی و شکنجه می شوند. صدای من صدای کوچکی است اما فکر ميکنم مجموعه صداهای کوچک، تبديل به يک آتشفشان ميشوند. اميدوارم اينطور باشد. اميدوارم دست کم سکينه، به عنوان يک نماد، آزاد شود و اميدوارم سازمان ملل عليه جمهوری اسلامی اقدامی انجام دهد و به احمدی نژاد تريبون سخنرانی ندهد.»

از سوی ديگر محمود احمدی نژاد ابراز اميدواری کرده است اکنون که تهران يکی از سه آمريکايی را که بيش از يک سال پيش به اتهام جاسوسی زندانی کرده بود آزاد کرده است، دولت آمريکا نيز چند ايرانی را که در زندانهای آمريکا هستند آزاد کند.

آقای احمدی نژاد پيش از ترک تهران به سوی دمشق گفت آزادی ايرانيان زندانی درآمريکا می تواند نشانه حرکت اخلاقی واشنگتن تلقی شود. وی از دمشق به الجزاير و از آنجا به نيويورک سفر کرده است تا در نشست سالانه مجمع عمومی ملل متحد، سخنرانی کند.

در واکنش به آزادی سارا شورد، يکی از سه آمريکايی زندانی درايران، وزيرامور خارجه آمريکا گفته است آزاد سازی دو کوهنورد ديگر آمريکايی توسط دولت ايران يک حرکت انسان دوستانه مهم خواهد بود. خانم کلينتون بر تعهد کامل دولت اوباما به آزادی شين باوئر و جوش فتال تاکيد کرده و می گويد «آن دو مرد جوان بدون دليل بيش از يک سال است در زندان به سر می برند. آزادی آن دو نيز يک اقدام مهم بشردوستانه خواهد بود.»

اما آقای احمدی نژاد درگذشته نيز پيشنهاد کرده بود سه کوهنورد آمريکايی با ايرانيانی که در زندانهای آمريکا هستند مبادله شوند و اين پيشنهاد ها موجب طرح بحثی شد داير براينکه تهران از کوهنوردان زندانی به عنوان وسيله مبادله بهره گيری می کند. تهران فهرستی از ۱۱ ايرانی را که به اتهام های مختلف در آمريکا زندانی هستند، به واشنگتن ارائه کرده است، و حالا محمود احمدی نژاد می گويد آمريکا از ديدگاه اخلاقی به موضوع ايرانيان زندانی نگاه کند وآنها را آزاد سازد.

سه زندانی که تهران مشخصا خواهان آزادی آنهاست عبارتند از بکتاش فتاحی، ايرانی مقيم آمريکا که در سال ۲۰۰۹ به اتهام تلاش درصدور قطعات هواپيما به ايران، زندانی شد. امير امير ناظمی که به اتهام معامله با شرکتهايی که درفهرست مجازاتهای آمريکا قرار دارند، به زندان محکوم شده است. امير حسين اردبيلی که در دادگاه ايالت دلاور به صدور فناوری نطامی به ايران اعتراف کرده و به ۵ سال زندان محکوم شده است. علاوه براين تهران مدعی است که سردار عسکری، معاون پيشين وزارت دفاع جمهوری اسلامی، که به غرب پناهنده شده است توسط آمريکا ربوده شده است. سرنوشت اين مقام همچنان در ابهام است.

سارا شورد با پايمردی دولت عمان و سپرده شدن وثيقه ۵۰۰ ميليون تومانی از سوی مسقط از زندان آزاد و به آن کشور رفت گفته می شود سلطان نشين عمان آماده است ميان ايران وآمريکا ميانجيگری کند اما يوسف بن علوی وزير امور خارجه عمان گفته است از آزادی دو کوهنورد ديگر اطلاعی ندارد.

در همين حال محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، روز يکشنبه با بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، در مقر آن سازمان در شهر نيويورک ديدار و گفتگو کرد. آقای احمدی نژاد که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نيويورک سفر کرده است قرار است علاوه بر سخنرانی در آن مجمع، در يک نشست مربوط به اهداف توسعه هزاره در سازمان ملل متحد نيز سخنرانی کند.

آقای احمدی نژاد طی اقامت خود در نيويورک همچنين در يک کنفرانس مطبوعاتی شرکت خواهد کرد. سفر رييس جمهوری ايران به نيويورک موجب شده است تا گروه های گوناگون برای برگزاری تظاهرات عليه وی برنامه ريزی کنند. اين گروه ها شامل افرادی هستند که به شرايط حقوق بشر در ايران معترضند و يا با برنامه اتمی جنجال برانگيز ايران مخالفت می کنند.

انتظار می رود که اعضای دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد به همراه آلمان در روز چهارشنبه اين هفته درباره برنامه اتمی ايران ديدار و گفتگو کنند. هفته گذشته، قدرت های غربی ايران را متهم کردند که سعی دارد با ممنوع کردن ورود شماری از بازرسان آژانس بين المللی اتمی به ايران، اين نهاد سازمان ملل متحد را بترساند. آمريکا هشدار داده است که اين اقدام ايران ممکن است عواقب ديپلماتيک برای جمهوری اسلامی در پی داشته باشد.

در رويدادی ديگر همزمان با ورود محمود احمدی نژاد به نيويورک، شبکه های تلويزيونی وابسته به دولت ايران، خبر دستگيری هفت نظامی آمريکايی توسط مرزبانان ايرانی در استان سيستان و بلوچستان را تکذيب کردند.

شبکه تلويزيونی انگليسی زبان پرس تی وی، وابسته به دولت ايران، اين خبر را که در سايت روزنامه جوان و خبرگزاری فارس، از رسانه های حامی دولت منتشر شده بود بی اساس خواند. شبکه تلويزيونی عرب زبان العالم، وابسته به دولت ايران، نيز به نقل از سپاه پاسداران انقلاب، که وظيفه حفاظت از مرزها را بر عهده دارد، هر گونه مورد دستگيری سربازان آمريکايی را در مرزهای استان سيستان و بلوچستان در جنوب شرقی کشور، تکذيب کرده است.

XS
SM
MD
LG