در پی ديدار محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، از لبنان سعد حريری، نخست وزير لبنان، در اوائل آذرماه به تهران می رود.
سعد حريری پيش ازاين با اشاره به حمايت جمهوری اسلامی از حزب الله لبنان، تهران را از دخالت در امور داخلی لبنان بر حذر داشته بود.
قرار است آقای حريری هفتم آذرماه طی اقامت دوروزه خود در ايران با مقامات بلند پايه جمهوری اسلامی ايران، ديدار کند. آقای حريری برای نخستين بار در مقام رييس دولت لبنان به تهران می رود.
نخست وزير لبنان همچنين از آغاز دور دوستانه تازه ای در روابط بيروت و دمشق سخن گفته است.
الحيات، روزنامه لبنانی - سعودی، پيشاپيش سفر سعد حريری به تهران را بسيار با اهميت ارزيابی کرده است.
محمود احمدی نژاد در سفر ماه گذشته خود به لبنان با نخست وزير لبنان نيز ديدار و مذاکراتی، انجام داد.
الحيا ت، بهبود روابط سعد حريری و سوريه را، در فروکش ساختن ِ نسبی تنش ميان دولت کنونی لبنان و تهران بی اثر ندانسته است.
سعد حريری پيش از اين انگشت اتهام در قتل پدر خويش رفيق حريری را متوجه سازمان ضد اطلاعات سوريه، ساخته بود.
رفيق حريری نخست وزير وقت لبنان در ۱۴ فوريه ۲۰۰۵ در اثر انفجار بمب در خودروی حامل وی در بيروت، کشته شد.
ديدار ها ی چندماه اخير ميان سعد حريری و مقامات سوريه در دمشق و بيروت بحران پديد آمده ميان طرفين را عملاً رو به پايان برده است.
سعد حريری که در حال حاضر از مسکو ديدن می کند در برابر اين پرسش خبرنگاران که شما سوريه را مسؤل قتل پدر خويش می دانستيد اما اکنون که از در دوستی با دمشق در آمده ايد اين روند را چگونه توجيه می کنيد، اظهار داشت ما صفحه ای تازه در روابط خود با سوريه گشوده ايم.
سعد حريری افزود اين روابط برای مدتی رضايتبخش نبود اما درحال حاضر مهم اينست که لبنان و سوريه به عنوان دو کشور مستقل همسايه در مسيری برادرانه و درست، حرکت کنند.
هرچند سوريه با امضای قراردادی در سال ۱۹۹۱ استقلال لبنان را به رسميت شناخت اما عملا تنها در دهه جاری با خارج کردن نيروهای خود از لبنان، و زير فشار بين المللی، ضوابط استقلال لبنان را مورد رعايت، قرار داد.
سعد حريری در مصاحبه مطبوعاتی خود در مسکو گفت من، ميشل سليمان، رييس جمهوری لبنان، نبيه بری، رييس مجلس و سيد حسن نصر الله، رهبر حزب الله، اجازه نخواهيم داد بارديگر آتش جنگ، لبنان را تهديد کند.
روزنامه لبنانی النهار می نويسددر پی ديدار سعد حريری با ولاديمير پوتين، همتای روس خود در مسکو، آقای حريری گفت: «روسيه برای کمک به ارتش لبنان کمک های نظامی بی سابقه ای در اختيار لبنان قرار می دهد.»
از جمله اين کمک های مجانی۳۱ تانک «تی ۷۱» و شش فروند هيلکوپترنظامی «ام آی ۲۴» خواهد بود.
در همين حال سازمان ملل متحد و ايالات متحده آمريکا از تصميم دولت اسراييل دائر بر خروج از بخشی از شهرکی که ده سال پيش ميان اسراييل و لبنان تقسيم شده بود استقبال کردند.
کابينه اسراييل روز چهارشنبه خروج نيروها از شهرک قجر را تصويب کرد، و از نيروهای اسراييل خواست بخش شمالی اين شهرک را که در اشغال خود دارند ترک کنند، و کنترل آن را به نيروهای پاسدار صلح منتقل کنند.
وزارت امور خارجه آمريکا گفت اسراييل و سازمان ملل را ترغيب می کند که عمليات خروج نيروها را شتاب بخشند تا حقوق شهروندان اين شهرک، حفظ شود.
سخنگوی دبير کل سازمان ملل نيز گفت آقای بان از اقدام همه طرفهای درگير بخاطر اجرای تعهدی که قطعنامه سازمان ملل متحد برای خروج نيروها برعهده آنها گذاشته است قدردانی می کند.
سازمان ملل همچنين اعلام کرد با همه طرفهايی که در اين کار دست دارند همکاريهای لازم را بعمل خواهد آورد تا وضعيت شهرک قجر برای هميشه، روشن شود.
دولت اسراييل می گويد خروج نيروهای نظامی ظرف هفته های آينده انجام خواهد شد.