لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۶

تجربه آفریقا در مبارزه با ویروس ابولا شاید به این قاره در مقابله با ویروس کرونای جدید کمک کند


یک داوطلب در حال ضدعفونی کردن محوطه یک مجموعه مسکونی در شهر گانژوو، چین - ۶ فوریه ۲۰۲۰
یک داوطلب در حال ضدعفونی کردن محوطه یک مجموعه مسکونی در شهر گانژوو، چین - ۶ فوریه ۲۰۲۰

سازمان بهداشت جهانی اقدامات لازم برای آمادگی و مقابله با ویروس مهلک کرونا در قاره آفریقا، که سیستم بهداشتی ضعیفی دارد را، افزایش می دهد.

بنا بر آخرین آمار به روز شده سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چین به ۳۷,۱۹۸ مورد رسیده که ۸۱۱ تن از آنها درگذشتند.

در آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی که روز جمعه منتشر شد نیز روی هم ۲۷۰ مورد مبتلا در ۲۴ کشور و دو مورد مرگ در هنگ کنگ و فیلیپین تأیید شده است.

در حالی که شمار مبتلایان به این بیماری، که مشابه ذات‌الریه است، به کشورهای دیگر جهان گسترش پیدا کرده، قاره آفریقا تاکنون از آن مصون مانده است. ولی این دلیل نمی شود که مقامات بهداشت آفریقا نگران نباشند.

هرچند دکتر ماتشیدیسو موئتی، مدیر منطقه‌ای آفریقا، می گوید شاید آمادگی برخی از کشورهای آفریقایی برای مقابله با ابولا، آنها را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا آماده کرده باشد.

تدروس آدهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی، گفت تصمیم آنها در اعلام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی «عمدتاً به خاطر این بود که نشانه‌های انتقال فرد به فرد در خارج از چین دیده شد، و نگرانی ما از این بود که اگر این ویروس به کشورهایی که سیستم بهداشتی ضعیفی دارند گسترش پیدا کند، چه اتفاقی خواهد افتاد.»

وی افزود: «مهم‌ترین چیز برای تمام کشورها این است که آماده باشند، ولی وحشت نکنند.»

سازمان بهداشت جهانی، ۱۳ کشور آفریقایی که یا ارتباط مستقیم با چین دارند و یا میزان سفر آنها به این کشور بالا است را شناسایی کرده و به آنها اولویت داده است. این کشورها شامل آنگولا، اتیوپی، کنیا، اوگاندا، و زامبیا است.

خانم دکتر موئتی گفت از روش‌های پیشرفته غربالگری که برای ویروس ابولا توسعه یافته بود، اکنون برای غربالگری ویروس کرونا در فرودگاه‌ها استفاده می شود.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG