لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۸

طالبان فعالیت یک نهاد صنفی خبرنگاران افغانستان را «مناسب» ندانست


ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان.

سخنگوی گروه طالبان درباره اقدام نیروهای این گروه برای جلوگیری از برگزاری نشست خبری «فدراسیون ژورنالیستان افغانستان» که انجمنی صنفی در حوزه روزنامه‌نگاران و خبرنگاران این کشور است می‌گوید فعالیت این نهاد را مناسب نمی‌داند و باید مجوز فعالیت تهیه کنند.

ذبیح‌الله مجاهد جمعه ۸ بهمن‌ در رشته توییتی نوشت: «در حالی که یک فدراسیون فعال رسانه‌ها از قبل در کابل وجود دارد، که تعداد زیاد رسانه‌های فعال در آن عضویت دارند، اعلان فدراسیون دیگر و نیز عضویت آن رسانه‌ها که سال‌ها قبل فعالیت آنها متوقف شده ‌‌یا مسؤلین آن از کشور فرار کرده‌اند، گام مناسب نیست.»

این مقام گروه طالبان افزود: چنین اقدامی «سبب رقابت ناسالم بین رسانه می‌گردد. اگر رسانه‌های مذکور واقعا به گونه رسانه‌های نرمال فعالیت می‌خواهند، باید جوازهای ختم‌شده خود را دوباره تمدید کنند، مالیات‌های سابقه را بپردازند و در چارچوب قانون رسانه‌ها به گونه سالم و واقعی فعالیت رسانیی نمایند.»

وبسایت خبری افغانستانی «رهاپرس» گزارش داده است که روز چهارشنبه ۶ بهمن‌ماه «فدراسیون ژورنالیستان افغانستان» در نظر داشت یک کنفرانس خبری را در شهر کابل با محوریت «بررسی اوضاع خبرنگاران و رسانه‌های افغانستان» برگزار کند، اما نیروهای طالبان مانع از برگزاری این برنامه خبری شده‌اند.

مسئولان این فدراسیون اعلام کرده‌اند با وجود آن که شماری از نمایندگان رسانه‌های داخلی افغانستان و خارجی در محل برگزاری کنفرانس جمع شده بودند، اما طالبان مانع برگزاری آن شده و اعلام کردند که «این نوع نشست‌ها، باید از قبل با هماهنگی امارت اسلامی برگزار گردد.»

گروه طالبان پس از تصرف کابل در مرداد ماه گذشته و به دست گرفتن قدرت در این افغانستان، بارها روزنامه‌نگاران و خبرنگاران را مورد آزار و اذیت قرار داده که این اقدامات مورد اعتراض اهالی رسانه این کشور و نهادهای بین‌المللی قرار گرفته است.

در همان ابتدای روی کار آمدن طالبان،‌ مسئولان روزنامه «اطلاعات روز» چاپ کابل در ۱۷ شهریور تایید کردند که «تقی دریابی» و «نعمت‌الله نقدی» دو روزنامه نگار این رسانه پس از بازداشت توسط طالبان، به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند؛ موضوعی که در ماه‌های بعد در ارتباط با روزنامه‌نگاران دیگری نیز گزارش شد.

بیش از یکصد روزنامه‌گار و خبرنگار افغانستان آذرماه با ارسال نامه‌‌ای سرگشاده به سران کشورهای فرانسه‌، آلمان و کانادا از «افزایش تهدید روزافزون امنیتی و مشکلات احتمالی اقتصادی» ابراز نگرانی کرده بودند.

در بخشی از این نامه‌ گفته شده بود با گذشت هر روز، کار خبرنگاری در افغانستان از سوی حکومت طالبان محدود و خبرنگاران نیز مورد تهدید ضرب و شتم قرار می‌گیرند.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران پیشتر اعلام کرده بود پس از به قدرت رسیدن طالبان، زنان روزنامه‌نگار از کار محروم شدند و حدود ۱۵۳ رسانه مجبور به توقف فعالیت شان شده‌اند.

این نهاد بین‌المللی با نشر گزارشی در شهریورماه اعلام کرد که خشونت‌ها علیه کارمندان رسانه‌ها و حمله به آزادی مطبوعات در افغانستان به شدت افزایش یافته است.

XS
SM
MD
LG