لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۲

دورنمای وضعيت افغانستان پس از خروج نيروهای ائتلاف


کشورهای کمک دهنده به افغانستان متعهد شده اند، برای تقويت نيروهای امنيتی و توسعه آن کشور، به کمک های مالی خود پس از خروج نيروهای ائتلاف بين المللی در سال ۲۰۱۴ ادامه دهند. با اين حال، بسياری از مردم افغانستان نسبت به آينده کشورشان نگرانند.
قول ادامه کمک های مالی به کابل موجب اميدواری شهروندان افغان نشده است. يکی از بازرگانان کابل که در ساخت يک خانه سرمايه گذاری کرده نمی تواند اين خانه را اجاره دهد و يا بفروشد. او می گويد: ارزش يک ملک مسکونی در کابل از حدود ۳۰۰ هزار دلار آمريکا به ۱۵۰ هزار دلار کاهش يافته است.
افغان ها احساس می کنند آمريکا پس از سال ۱۹۸۹، زمان خروج ارتش شوروی پيشين از افغانستان، آن ها را تنها گذاشت. پشتيبانی آمريکا از مجاهدين در جنگ با شوروی پيشين متوقف شد و افغانستان به ورطه جنگ داخلی کشيده شد. طالبان به پيروزی رسيد و پس از آن القاعده که در افغانستان پناه گرفته بود دست به حمله های يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ زد. خروج ۳۳ هزار نيروی نظامی آمريکا تا پايان ماه سپتامبر آينده و خروج نيروهای نظامی ناتو از افغانستان، افغان ها را از تکرار تاريخ نگران کرده است.
يکی از بزرگترين دستاوردهای حضور نيروهای بين المللی در افغانستان آزادی زنان است. در رژيم طالبان، تحصيل دختران ممنوع بود، زن ها اجاره نداشتند بدون همراهی مرد خانواده در مکانهای عمومی ظاهر شوند و يا در کنار مردان در مراکز دولتی کار کنند. زنان افغان نگرانند پس از سال ۲۰۱۴ حقوق به دست آمده آنها، پايمال شود.
اما، جان الن فرمانده نيروهای نظامی آمريکا و ناتو به توانايی های نيروهای امنيتی افغان خوشبين است. ژنرال الن می گويد: نيروهای امنيتی افغان توانايی خود را برای نبرد نشان داده اند. من اطمينان دارم آن ها در مسير درست قرار دادند. البته کارهای زيادی بايد انجام شود.
مقام های افغانستان، آمريکا و ناتو بر اين باورند که نيروهای امنيتی افغان، به رغم خطر واقعی آشوبگران، با گذشت زمان، به ظرفيت های لازم برای تامين امنيت در کشورشان دست خواهند يافت.
XS
SM
MD
LG