دبیرکل سازمان ناتو نسبت به تصمیم ایالات متحده و دیگر متحدان ناتو در اعزام نیروی نظامی به افغانستان ابرازاطمینان کرده است.
طی ماه های اخیرحمله های شورشیان در افغانستان تشدید شده است.
آندرس فوگ راسموسن، دبیر کل ناتو، اظهارات اخیر را دراجلاس مجمع پارلمانی ناتو بیان کرد. وزیر امور خارجه بریتانیا نیز بر حمایت کشورش از این راهبرد مهر تائید نهاده است.
دبیر کل ناتو تصریح کرد با وجود تشدید عملیات نیروهای شورشی و تردید پیرامون تصمیم باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده برای اعزام نیروی بیشتر، ناتو حضور خود را در افغانستان حفظ خواهد کرد.
آقای راسموسن گفت: «اشتباه نکنید، ما تا زمانی که برای اتمام ماموریت مان لازم باشد در افغانستان می مانیم. اما حضور ما دائمی نخواهد بود.»
وی ضمن ابرازاطمینان از اعزام تعداد قابل توجهی ازنیروی نظامی بیشترتاکید کرد: «این امر سرآغاز نوینی برای این ماموریت خواهد بود. ماموریت ما درافغانستان زمانی پایان خواهد یافت که افغان ها از توانایی لازم برای حفظ امنیت و مدیریت کشور برخوردار باشند. راهکار پیشرفت امور، تفویض مسئولیت اصلی امنیت کشور به نیروهای امنیتی افغان است و همزمان با افزایش ظرفیت این نیروها، کنترل استانها و بخش ها و در نهایت سراسر کشور در اختیار آن ها در خواهد آمد.»
نخست وزیر بریتانیا ابراز تمایل کرده است مراحل تفویض قدرت و کنترل برقراری امنیت به نیروهای امنیتی افغان درسال ٢٠١٠ آغاز شود. وی برای گفتگو پیرامون چگونگی عملکرد جامعه بین الملل برای پیشبرد این هدف پیشنهاد کرده است تا دراوایل سال میلادی آینده میزبانی اجلاسی درلندن را به عهده بگیرد.
دیوید میلیبند، وزیر امورخارجه بریتانیا درسخنرانی خود درمجمع پارلمانی ناتو گفت: «افغانستان باید به طور زیربنایی بازسازی شود. برای دستیابی به یک راهبرد سیاسی موفق، افراد مسئول برای حاکمیت در استان ها وبخش های افغانستان باید انتخاب شوند، آموزش ببینند، تقویت و تجهیز شوند و با نظارت و کنترل لازم مسئولیت های خود را اجرا کنند. بدین ترتیب رهبران محلی می توانند با توزیع سرمایه، کار آفرینی کنند و ساختارهای زیربنایی افغانستان را بازسازی نمایند. به این دلیل که بخش بزرگی از کشور هنوز درگیر جنگ است، دولت ها ناگزیر به تمرکز بر سطوح نیروهای نظامی هستند اما این امر نیازمند تلاش های هماهنگ است.»
آقای میلیبند خاطر نشان کرده است: «موفقیت باید بر بنیان یک راهبرد سیاسی روشن و همتراز کردن ارتش و منابع انسانی مان استوار شود. راهبرد سیاسی که ضمن حصول اطمینان از جلب حمایت عموم مردم افغان، آن ها را برای مقاومت در برابر طالبان تجهیز کند. اتخاذ این راهبرد با ادغام و آشتی افرادی که در پی ثروت و قدرت و نه پیروی از یک عقیده مذهبی خاص هستند، بین نیروهای شورشی شکاف ایجاد خواهد کرد و در نهایت رابطه جدیدی بین افغانستان وکشورهای همسایه پدید خواهد آورد.»
بریتانیا وعده داده است تا ۵٠٠ نیروی اضافی به افغانستان اعزام کند. با اعزام این سربازان، تعداد کل نیروهای بریتانیا به ٩۵٠٠خواهد رسید. بریتانیا پس ازایالات متحده، بیشترین تعداد نیروهای نظامی را در افغانستان مستقرکرده است.
بریتانیا اعزام نیروی نظامی بیشتر به افغانستان را به اقدام هماهنگ سایر کشورهای عضو ناتو مشروط کرده است.
دولت افغانستان متعهد شده با فساد مبارزه کند و تجهیزات کافی برای نیروهای خود فراهم نماید.
باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، در حال بررسی تصمیم خود برای اعزام نیروهای نظامی بیشتر به افغانستان است. بر اساس برخی گزارش ها، مقامات نظامی ارتش خواستار اعزام ۴٠هزار سرباز به افغانستان شده اند.
گزارش سیاسی: ابراز اطمینان دبیرکل ناتو نسبت به اعزام نیروی نظامی بیشتر به افغانستان
بریتانیا اعزام نیروی نظامی بیشتر به افغانستان را به اقدام هماهنگ سایر کشورهای عضو ناتو مشروط کرده است