اجساد سه نفر از کارکنان و چهار نگهبان نپالی دفتر نمايندگی سازمان ملل متحد در افغانستان که روز جمعه در جريان حمله معترضان به مجتمع اين سازمان در شهر مزار شريف کشته شدند، روز يکشنبه در فرودگاه کابل به استفان دی ميستورا نماينده سازمان ملل متحد در افغانستان تحويل داده شد.
اين افراد در جريان اعتراضات مردم شهر مزارشريف در واکنش به مسئله قرآن سوزی در ايالت فلوريدای آمريکا جان خود را از دست دادند.
سوزاندن قرآن در يکی از کليساهای کوچک ايالت فلوريدا در حضور کشيشی که سال پيش نيز در سالگرد واقعه يازده سپتامبر قصد چنين کاری را داشت، تحريک بسياری از مسلمانان جهان، از جمله مردم افغانستان را به همراه داشته و باعث بوجود آمدن موج تازه ای از رويدادهای خشونت آميز شده است.
چنانچه ظرف همين چند روز گذشته تنها در دو بخش شمال و جنوب افغانستان ۲۰ نفر کشته شدند.
روز يکشنبه، شرق افغانستان شاهد تظاهرات مردم بود. طالبان نيز در اين ميان مردم را به قيام دعوت می کند و مسئوليت هر گونه درگيری و خشونتهای احتمالی را به گردن نيروهای دولتی می اندازد.
گزارشهای روز يکشنبه از شهر جلال آباد در شرق افغانستان حاکيست، تظاهرات مردم به آرامی برگزار شد، اما بزرگراههای اصلی شهر به مدت سه ساعت مسدود بود و مردم ضمن اينکه در شعارهايشان خواستار خروج نيروهای آمريکايی از کشورشان بودند، پيش از متفرق شدن تصوير باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا را به آتش کشيدند.
سردار والی يک دانشجوی افغان می گويد: «ما در اينجا جمع شده ايم، چون يک جلد قرآن کريم در ايالت فلوريدای آمريکا سوزانده شده و اينکار باعث شده کل جهان اسلام عصبانی شوند. ما در گذشته هم اين اعمال را محکوم کرده ايم، و يکبار ديگر اعلام می کنيم که اينگونه رفتارها اين پيام را برای مسلمانان دارد که يهوديان و مسيحيان دشمن قرآن هستند و هرگز حاضر به دوستی با مسلمانان نخواهند شد».
طالبان با ارسال بيانيه ای از طريق ايميل برای شبکه های خبررسانی اعلام کرده است، آمريکا و ساير کشورهای غربی به بهانه احترام به آزادی بيان، عمل قرآن سوزی توسط کشيش آمريکايی را توجيه می کنند، اما اين عمل از نظر افغانها به عنوان يک عمل غير اسلامی به هيچ وجه قابل قبول نيست.