مقامات افغانستان و همسایگان آن روز سه شنبه در جلسه ای در استانبول درباره راه های کمک به تثبیت کشور، از جمله طرحی برای آشتی با طالبان، بحث کردند.
میزبانی جلسه را که در آن دیپلمات هایی از افغانستان، پاکستان،ایران، چین و نیر کشورهای غربی حضور داشتند، ترکیه عهده دار بود.
حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان، برخی از جزییات طرح خود را برای آشتی یا ستیزه گرانی که مایل هستنتد سلاح هایشان را زمین بگذارند، تشریح کرده است.
کشورهای عمده غربی که بیش از ۱۰۰ هزار سرباز در افغانستان دارند، از این طرح حمایت می کنند.
روز سه شنبه همچنین، برخی از آژآنس های امداد در خواست کردند در شیوه توزیع پول و تدارکات در افغانستان تغییر عمده ای صورت گیرد.
گروه آژانس های بریتانیایی و ایرلندی در بیانیه ای در لندن گفتند به دلیل پروژه های فاقد مدیریت درست یا بی تاثیر، مردم جان خود را از دست می دهند.
مدیر گروه گفت افغانستان دومین کشور فقیر در جهان است و در آنچا شانس زنده ماندن کودکان زیر پنج سال از هر نفقطه دیگری کمتر است.
او خواست پول به جای ارتش آمریکا از طریق آژانس های غیر نظامی به افغانستان فرستاده شود.
همچنین کمیته بین المللی صلیب سرخ روز سه شنبه گفت تلفات غیر نظامیان در افغانستان همچنان مشکل بزرگی است و از نیروها در منطقه خواست برای متفاوت ساختن غیر نظامیان از رزمندگان واقعی کارهای بیشتری انجام دهند.
در این میان، در تلگرام های دیپلماتیک که متن کامل آنها برای نخستین بار روز سه شنبه منشر شد، سفیر آمریکا در افغانستان به باراک اوباما، رییس جمهوری، هشدار داد که حامد کرزی «یک شریک استراتژیک کافی نیست.»
تلگرام ها، که در نیویورک تایمز منتشر شده است، ملاحظات کارل آیکنبری را در مورد افزایش تعداد سربازان در افغانستان نشان می دهد. او به آقای اوباما هشدار داد که افزایش تعداد سربازان دولت کرزی را بیش از اندازه به آمریکا متکی خواهد ساخت.
تلگرام ها استراتژی ضد شورش را که ژنرال استنلی مک کریستال فرمانده ارشد آمریکا و ناتو در افغانستان پیشنهاد کرد رد می کند. او هشدار داده بود که بدون سربازان اضافی ماموریت جاری در افغانستان شکست خواهد خورد.
ژنرال مک کریستال در مصاحبه ای با فایننشال تایمز گفت امیدوار است ۳۰ هزار سرباز اضافی که پرزیدنت اوباما تصمیم گرفت به افغانستان بفرستد، به معامله صلح با طالبان از راه گفت و گو منجر شود.