لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۲

تجارت افغانستان با پاکستان کم و با ایران زیاد شده است


روابط تجارتی هند با افغانسان
روابط تجارتی هند با افغانسان

اتاق تجارت و صنایع افغانستان می گوید که به دلیل ضعف اقتصاد مردم و کاهش تقاضای مشتریان به کالاهای پاکستانی در بازار، در ماه گذشته واردات افغانستان از پاکستان حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.

به گزارش بخش دری صدای آمریکا، خان جان الکوزی معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان به صدای آمریکا گفت که بیشترین میزان کاهش در واردات مواد خوراکی، ادویه و مواد ساختمانی از پاکستان دیده شده است.

آقای الکوزی گفت که به دلیل ضعف اقتصاد مردم، تقاضا به طور عموم در بازار افغانستان کم شده است، اما به گفتۀ وی شماری از تاجران نیز به خواست جامعۀ مدنی از محصولات پاکستانی پرهیز کرده اند.

نزدیک به یک و نیم ماه پیش شماری از تاجران افغان که از خارج ادویه وارد می کنند، در اعتراض به "دست داشتن پاکستان در ناآرامی های اخیر افغانستان" اعلام کردند که دیگر دوای ساخت پاکستان را وارد نمی کنند.

به گفتۀ مقامهای اتاق تجارت و صنایع افغانستان میزان تجارت میان افغانستان و پاکستان سالانه به پنج میلیارد دلار می رسد.

افزایش تجارت با ایران

از سوی دیگر مقامهای افغان می گویند که در این اواخر میزان تجارت میان افغانستان و ایران افزایش یافته است.

تاجران افغان می گویند که علاوه بر محصولات نفتی، واردات مواد ساختمانی از ایران به افغانستان نیز افزایش یافته است.

مقام های ایرانی می گویند که میزان تجارت میان دو کشور سالانه به ۲.۵ میلیارد دلار بالغ می شود، اما بر اساس تخمین اتاق تجارت و صنایع، تجارت میان افغانستان و ایران سالانه به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار می رسد.

در همین حال ادارۀ حمایت از سرمایه گذاری افغانستان یا ایسا گفته است که یک دلیل دیگر کاهش واردات افغانستان از پاکستان، علاقمندی افغانها به استفاده از تولیدات داخلی است.

قربان حقجو رئیس ایسا گفت که اکنون شمار زیاد افغانها علاقمند به استفاده از تولیدات داخل کشور شان اند، زیرا به گفتۀ وی شماری از مردم افغانستان به این فکر می کنند که با خریداری محصولات پاکستانی، پول آنان در پاکستان به مواد منفجره مبدل شده و برای کشتار افغانان از آن کار گرفته خواهد شد.

براساس آمار وزارت تجارت و صنایع افغانستان، این کشور سالانه تنها ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشته و ۸.۲ میلیارد دلار واردات دارد که قسمت اعظم واردات از پاکستان و ایران است.

XS
SM
MD
LG