دومين نشست منطقه ای امنيتی نيجريه با حضور رهبران کشورهای غرب قاره آفريقا، و رهبران و ديپلمات های ارشد کشور های غربی، از جمله رئيس جمهوری فرانسه، وزير امور خارجه بريتانيا، معاون وزارت خارجه آمريکا، و رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا در پايتخت نيجريه دومين روز خود را طی می کند. اين گردهمايی با هدف يافتن راه هايی برای مقابله با ديدگاه های افراطی و ريشه کن کردن گروه های افراطگرا چون بوکوحرام برگزار شده است.
گردهمايی امسال، از روز شنبه ۲۵ ارديبهشت با حضور رهبران کشورهای آفريقایی از جمله از چاد، نيجر، بنين و کامرون آغاز شده است. فرانسوا اولاند، رئيس جمهوری فرانسه، فيليپ هموند، وزير امور خارجه بريتانيا، فدريکا موگرينی، رئيس سياست خارجی اتحاديه اروپا، و انتونی بلينکن معاون وزارت امور خارجه آمريکا نیز در نشست حضور داشته اند.
رئيس جمهوری فرانسه در اين نشست وعده داد کشورش در جنگ با بوکوحرام به نيجريه کمک کند: "ما با دشمنی سر و کار داريم که گرچه تا به حال عقب نگه داشته شده، اما با توجه به اينکه سلاح های جنگی در اختيار دارد و حمله های انتحاری می کند، فوق العاده خطرناک است، در نتيجه ما بايد مکانيزم اطلاعاتی مان را تقويت کنيم، ... فرانسه در اين زمينه بطور کامل همکاری خواهد کرد."
آقای اولاند در ادامه افزود "گروهی از نمايندگان حاضر در گردهمايی نيز خاطر نشان کرده اند که برای مقابله گسترده تر با بوکوحرام آموزش نظامی و پشتيبانی ارتش ضروری است."
محمدو بوهاری، رئيس جمهوری نيجريه نيز ابراز اميدواری کرده است که اين گردهمايی ها به تلاش های هماهنگ کشورهای منطقه و غرب و آزادی، صلح و و ثبات منطقه رهنمون شود: "تنها هراس ما اين بوده که بوکوحرام با داعش اعلام همبستگی کند. صادقانه بگويم، تا کنون نتوانسته ايم اطلاعات محکمی به دست آوريم و بفهميم داعش تا به حال چه تسليحاتی در اختيار بوکوحرام گذاشته است. اما همين برای ما کافيست که آنها با داعش اعلام همبستگی کرده اند، چون اکنون با خيال راحت می توانيم حدس بزنيم که داعش ممکن است از لحاظ جنگ افزار و پول دارد آنها را حمايت می کند."
محمدو بوهاری تخمين می زند که کشور او برای توسعه و بهسازی منطقه دریاچه چاد و برای ريشه کن کردن و جلوگيری از رشد تروريسم به يک ميليارد دلار کمک مالی احتياج دارد.
تشکيل گردهمايی های امنيتی در نيجريه از سال گذشته و زمانی رنگ جدی تر به خود گرفت که گروه اسلام گرای بوکوحرام در شمال نيجريه يک گام فراتر از هميشه برداشت و با داعش اعلام همبستگی کرد. داعش در حال حاضر بخش هايی از سوريه، عراق و ليبی در شمال آفريقا را به اشغال خود درآورده است.
دولت های آفريقايی و غربی از اين نگرانند که رشد سريع داعش در شمال آفريقا با حمايت بوکوحرام دامنۀ حضور و پيشروی تشکل های افراطی را به طرف جنوب آفريقا و مناطق بی قانون ساحل عاج تسری دهد، و در نهايت آفريقا را به مرکز عمليات خود تبديل کنند.
اين گردهمايی از سال پيش به دعوت و ميزبانی محمدو بوهاری، رئيس جمهوری نيجريه و با حضور رهبران منطقه ای و غربی در ابوجا پايتخت نيجريه برگزار می شود.
رهبران حاضر در نشست، همچنين به اين نتيجه رسيده اند که جهان برای شکست و محو تشکل های افراطی و مبارزه با پديدۀ تروريسم، به سلاح جنگی و فرهنگی نياز دارد.