لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۵

شورای امنيت و اتخاذ تصميم درباره برنامه اتمی ايران


هاويه سولانا، مسئول سياستهای خارجی اتحاديه اروپا می گويد، پس از "ساعتهای متمادی" مذاکره، ايران هيچگونه تعهدی برای تعليق فعاليتهای غنی سازی خود به عمل نياورده است.

آقای سولانا می گويد، ديالوگ او با علی لاريجانی، رئيس هيئت مذاکرات هسته ای ايران طبعاً نمی تواند الی الابد ادامه داشته باشد."

از اورانيوم غنی شده می توان برای توليد سلاحهای اتمی نيز استفاده کرد.

شورای امنيت سازمان ملل متحد، اتحاديه اروپا و سازمان بين المللی انرژی اتمی ايران را مکلف ساخته اند کليه فعاليتهای غنی سازی و بازفرآوری اورانيوم را به حال تعليق درآورد. پنج کشور عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد، يعنی آمريکا، بريتانيا، چين، فرانسه و روسيه به انضمام آلمان به ايران يک سبد مشوقهای اقتصادی و سياسی ارائه کرده اند و در مقابل از ايران خواسته اند وظائفی را که سازمان ملل متحد برای ايران تعيين کرده است به انجام برساند.

کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا می گويد، در حاليکه ايالات متحده آمريکا هنوز هم اميدوار است که ايران به تکاليف خود عمل کند، اما تا کنون هيچگونه شاهد و قرينه ای که حکايت از تمکين ايران داشته باشد مشاهده نکرده است.

خانم رايس می گويد، در صورتيکه ايران از انجام تکليف خود سر باز زند، در اينصورت تنها چاره ای که در برابر جامعه بين المللی باقی می ماند، عمل به مفاد قطعنامه شانزده- نود و شش و وضع تحريم عليه ايران است.

تام کيسی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا نيز در زمينه عدم تمکين ايران از پيروی از توصيه های شورای امنيت می گويد: مدت دو سال است که ما سرگرم تلاش برای حل و فصل اين موضوع از طريق سازمان بين المللی انرژی اتمی، از طريق کشورهای سه گانه اروپايی ... از طريق کشورهای پنج به علاوه يک ... و از طريق شورای امنيت سازمان ملل متحد بوده ايم.

اما حال که به نتيجه منطقی اين صحبتها بين آقای سولانا و آقای لاريجانی نزديک می شويم ... گام بعدی .... وارد شدن در ميدان عمل در شورای امنيت است."

تام کيسی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد که نمايندگان آمريکا، آلمان، بريتانيا، فرانسه، چين، و روسيه در مورد شکل و بُعد قطعنامه احتمالی شورای امنيت سازمان ملل متحد برای وضع تحريم عليه ايران به صحبت پرداخته اند.

XS
SM
MD
LG