پرزيدنت بوش امروز با هدف تحکيم و تقويت مناسبات سرد شده آمريکا و اروپا که اختلاف بر سر جنگ عراق عامل اصلی آن بود راهی سفری پنج روزه به سه کشور اروپائی شد.
ملاقات هائی جداگانه با رهبران سه کشور مخالف با حمله تحت رهبری آمريکا به عراق، شامل ژاک شيراک رئيس جمهوری فرانسه، گرهارد شرودر صدر اعظم آلمان و ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه بخشی از برنامه های پرزيدنت بوش در اين سفر است .
پرزيدنت بوش همچنين با تونی بلر نخست وزير بريتانيا و سيلويو برلوسکونی نخست وزير ايتاليا که در جنگ عراق متحدان آمريکا بودند ملاقات ميکند.
پرزيدنت بوش اواخر وقت امروز وارد بروکسل خواهد شد. مقامات بلژيکی تدابير امنيتی کم سابقه ای را برای اين سفر که ممکن است معترضين را جمع کند، تدارک ديده اند.
پرزيدنت بوش در بروکسل با رهبران اتحاديه اروپا و ناتو در مذاکراتی شرکت خواهد کرد که انتظار ميرود مناسبات آمريکا و اروپا، اوضاع خاورميانه، و برنامه اتمی ايران در کانون آن باشد. پرزيدنت بوش روز چهارشنبه به آلمان ميرود و روز پنجشنبه برای ملاقاتی با آقای پوتين که انتظار ميرود نگرانی های واشنگتن در مورد اقدامات مسکو برای تمرکز قدرت در جريان آن مطرح شود به اسلواک خواهد رفت.
پرزيدنت بوش در آستانه اين سفر در مصاحبه ای با خبرنگاران اروپائی گفت اختلاف نظرهای گذشته آمريکا با متحدان اروپائی ارزش های مشترک آنها را از بين نمی برد.
پرزيدنت بوش گفت وی از ژاک شيراک رئيس جمهوری فرانسه، که قويا با جنگ تحت رهبری آمريکا در عراق مخالفت کرد، عصبانی نيست.
پرزيدنت بوش گفت حدس ميزند با آقای شيراک در باره مسائلی نظير دموکراسی در لبنان و تدوام حضور سربازان سوری در آنجا، زمينه های مشترکی پيدا کند.
پرزيدنت بوش گفت وی درنظر دارد در باره ملاحظات مرتبط با صلح در سراسر خاورميانه، برنامه اتمی ايران و محيط زيست در جريان مذاکرات سه روزه اش با رهبران اروپادر بروکسل تبادل نظر کند.
پرزيدنت بوش در مصاحبه خود با خبرنگاران اروپائی گفته بود شايعات مربوط به يک حمله نظامی به ايران درست نيست، و برای متقاعد ساختن تهران به پايان دادن به برنامه اتمی خود، به ديپلماسی بيشتری نياز است.
آقای بوش جمهوری اسلامی را متهم ساخت که سعی دارد از مسئوليت های خود، به اين دليل که واشنگتن در مذاکرات با تهران شرکت ندارد، شانه خالی کند. اما اظهار داشت آمريکا با متحدان اروپائی خود، که مستقيما با ايران مذاکره می کنند، از نزديک در تماس است.
آقای بوش گفت به باور او تا زمانی که ايران بين اروپا و آمريکا تفرقه نيانداخته است، ديپلماسی می تواند کارگر شود.