چهل و سه نفر از 46 عضو يک گروه موسيقی و رقص کوبائی که در لوس آنجلس برنامه اجرا می کنند، خواهان دريافت پناهندگی سياسی در آمريکا شده اند. سفارت آمريکا در برلن، درخواست مشابه شش عضو ديگر گروه را پذيرفت. گفته می شود از زمان به قدرت رسيدن فيدل کاسترو در سال 1959، اين بزرگترين فرار جمعی از کوبا به آمريکا است. " باشگاه شبانه هاوانا" که در سال 1998 تاسيس شد، معرّف تاريخ موسيقی کوبا است. اعضای آن در پنج سال گذشته به 16 کشور سفر کرده اند و نخستين بار در ماه اوت در لاس وگاس به اجرای برنامه پرداختند.
هنرمندان در صورت بازگشت ممکن بود زندانی شوند زيرا دولت کوبا تهديد کرده بود با آنها به عنوان ناراضيان رفتار خواهد کرد. هنرمندان گفتند مقامات کوبا اصولا مايل نبودند که آنها در آمريکا برنامه ای اجرا کنند.
نوازندگان و رقصندگان کوبائی کشوری را ترک می کنند که روز به روز ناکارآمد تر می شود. خاموشی برق هرروز ساعت ها طول می کشد. بر قيمت ها افزوده می شود. کمبود خانه شدت می گيرد و بيکاری فراگير شده است. در کوبا، اين هنرمندان ، همانند کارگران ديگر، از آزادی تشکيل انجمن محروم هستند. حق ندارند سازمانی به وجود بياورند و به طور جمعی به مذاکره بنشينند. حقوقی که دريافت می کنند برای تامين نيازهای خود و خانواده هايشان کافی نيست. جيمز کاسون، نماينده ارشد آمريکا در کوبا، می گويد رژيم کمونيست فيدل کاسترو در فراهم آوردن نيازهای اساسی مانند غذا برای اکثر مردم، روز به روز ناتوانتر می شود، و اضافه می کند:
"بسياری از کوبائی ها ئی که به پول نقد دسترسی ندارند، نمی توانند هميشه سه وعده غذا در روز به دست آورند. کارت جيره بندی فقط برای غذای حدود 10 روز کافی است، و وضع جيره بندی سخت نابسامان است. يک مغازه دار به تخم مرغ به عنوان " آمريکائی ها" اشاره کرد. چرا؟ برای اين که دولت هميشه می گويد آمريکائيان دارند می آيند، اما آنها هرگز نمی رسند. آقای کاسون می گويد سيستم های آموزشی و مراقبت های بهداشتی کوبا نيز رو به خرابی می رود. در بيمارستان ها بيماران بايد غذا، ملافه و نوارهای زخم بندی مورد نياز خود را به همراه ببرند. در مدارس کتاب و وسائل ديگر دچار کمبود است و معلمين کار خود را رها می کنند و به بخش توريستی می روند."
در حال حاضر، مردم کوبا فقط می توانند در رويای روزی باشند که فيدل کاسترو برود و غنا و آزادی به کشور آنها باز گردد. اما برای اعضای گروه " باشگاه شبانه هاوانا" امروز روز بزرگی است. آن گونه که " پورو هرناندز" مدير موسيقی گروه می گويد، رويای هر هنرمندی در کوبا اين است که به آمريکا بيايد. ما با آوردن هنر خود به روی بهترين صحنه در جهان، در روياهايمان زندگی می کنيم. به روياهايمان