وزير دفاع بريتانيا به پارلمان آن کشور گفته است که ظاهرا ايران حادثه ٢١ ژوئن در آبراه ابروند رود را موجب شد. جف هون در يک بيانيه کتبی اظهار داشت ٨ ملوان بريتانيائی گزارش می دهند که ايرانيان پيش از دستگيری آنها سه قايق گشتی کوچک را مجبور کردند وارد آبهای ايران بشوند.
آقای هون می گويد خدمه قايق ها تجهيزات رديابی ماهواره ای همراه داشتند که گزارش آنها درباره حوادث آن روز را تائيد می کند، اما ايران تا کنون به درخواست های بريتانيا برای بازگرداندن اين تجهيرات و نيز قايق ها و سلاح هائی که ضبط کرده پاسخ نداده است.
وزير دفاع بريتانيا همچنين از اين که ملوانان با چشمهای بسته در تلويزيون ايران نشان داده شدند ابراز نگرانی کرد و گفت بريتانيا به ايران گفته است ديگر نبايد چنين حوادثی روی دهد.
سخنگوی امور خارجی حزب محافظه کار مخالف به بی بی سی گفت اين ماجرا عقب گردی در مناسبات لندن و تهران است و اضافه کرد اگر، آن گونه که بيانيه می گويد اين موضوع که قايق ها به زور به داخل آبهای ساحلی ايران هدايت شدند، درست باشد، آنگاه بايد عملی کاملا اهانت آميز و گستاخانه تلقی شود. به ياد داشته باشيد که از ما خواسته شد به دليل آنچه ورود غير مجاز به آبهای ايران به نظر می رسيد عذر خواهی کنيم. چشمان سربازان ما را بستند، آنها را در تلويزيون نشان دادند و تحقير کردند. تجهيزاتی که گفته می شود قرار بود روز سه شنبه باز گردانده شود، هنوز پس داده نشده است. اين موضوع براستی تنش فوق العاده ای در مناسبات بريتانيا و ايران به وجود می آورد.
با اين حال جک استرا، وزير امور خارجه بريتانيا همچنان از سياست مشارکت سازنده با ايران دفاع می کند. او به تلويزيون بريتانيا گفت ديپلماسی می تواند در برطرف ساختن اختلافات، مانند يک اختلاف ارضی که سال پيش بين دو کشور بر سر يک ناحيه اشغالی بريتانيا در جنوب عراق روی داد، مفيد باشد.
هرچند مناسبات ما با ايران پيچيده است، ولی ما روابط ديپلماتيکی کارسازی داريم، و ارتباط من با کمال خرازی ، همتای ايرانی ام نزديک است. ما توانستيم آن موضوع را، همانند تمام مسائل ديگر با ايران، از راه های ديپلماتيک حل کنيم.
مقامات بريتانيا گزارش های رسانه ها را که فرمانده نيروهای آمريکا در عراق به ارتش بريتانيا دستور داد برای حمله به سربازان ايرانی که ژوئيه گذشته وارد مرز جنوب شرقی عراق شدند حمله کند، بی اهميت دانستند. وزارت امور خارجه بريتانيا می گويد آمريکائيان از کوشش های لندن که به گونه ای مسالمت آميز به آن ماجرا پايان داد آگاه شدند و آنرا پذيرفتند.
R