لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ایران ۰۳:۱۲

The View from Washington: DeSutter on Iran’s Nuclear Programبرنامه هسته ای ايران - 2004-05-23


آنچه در اينجا می خوانيد، نظر و موضع دولت آمريکا است.

Paula DeSutter معاون وزارت امور خارجه آمريکا و مسئول تائيد رعايت پيمان های بين المللی و نظارت بر آنها ، می گويد تلاش ايران برای دست يابی به جنگ افزار اتمی، جهان را در برابر چالشی فراگير و دور ِرس قرار می دهد. " ما فوق العاده نگران آن هستيم که اقدامات ايران در دنبال کردن برنامه جنگ افزار اتمی، در مغايرت با تعهداتی که بر اساس پيمان ممنوعيت گسترش سلاح های اتمی بر عهده گرفته است، به نقطه ای برسد که ايران به سلاح اتمی دست پيدا کند. اين موضوع، به اعتقاد ما، هم برای منطقه و هم برای پيمان بسيار مهم ممنوعيت گسترش سلاح های اتمی تهديد کننده خواهد بود."

DeSutter معاون وزارت امور خارجه آمريکا می گويد ايران، به عنوان يک امضا کننده پيمان، قول داد سيستم های جنگ افزار اتمی را دنبال نکند يا در جستجوی دست يابی به آنها بر نيايد. اما آژانس بين المللی انرژی اتمی تائيد کرده است فعاليت های ايران شامل تهيه سانتريفيوژهائی است که می تواند اورانيوم را برای استفاده در ساختن اسلحه غنی کند، و يک ايزوتوپ که اساسا در توليد بمب های اتمی به کار می رود. محمد البرادعی رئيس آژانس می گويد چنين يافته هائی نشان می دهد که ايران در موارد متعدد در يک دوره طولانی نتوانسته است به تعهداتی که در قرارداد مربوط به ايمنی هسته ای بر عهده گرفته است عمل کند. خانم دو سوتر، آژانس بين المللی انرژی اتمی را تحسين می کند و می گويد:

" ما از کارهای خوبی که آژانس در ادامه دنبال کردن مساله برنامه اتمی غير قانونی ايران انجام داده است دلگرم شده ايم. گزارش هائی که رئيس آژانس ارائه داده ، جزئيات اطلاعات مهمی را که آژانس در باره فعاليت های اتمی ايران به دست آورده ، تشريح کرده است. ما بر اين عقيده هستيم که تمام اين فعاليت ها شالوده ای برای پی بردن به عدم رعايت پيمان از سوی ايران و ارجاع موضوع به شورای امنيت سازمان ملل متحد، فراهم می آورد."

آژانس بين المللی انرژی اتمی هنگام تشکيل جلسه ای در ماه ژوئن، ممکن است پرونده ايران را برای بررسی امکان وضع تحريم به شورای امنيت بفرستد. دو سوتر، معاون وزارت امور خارجه آمريکا می گويد شيوه برخورد آژانس با ايران سابقه ای برای ديگر عاملان گسترش جنگ افزار اتمی ايجاد خواهد کرد، و به اين دليل مهم است که ايران همچنان نه يک مشکل واحد و مشخص منطقه ای، بلکه چالشی با خود پيمان ممنوعيت گسترش جنگ افزار اتمی ، تلقی شود.

XS
SM
MD
LG