لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۱

کنگره آمريکا ايران را محکوم کرد<br>The View from Washington: U.S. Congress Condemns Iran - 2004-05-13


آنچه در اينجا می خوانيد، نظر رسمی دولت آمريکا است.

کنگره آمريکا با اکثريـتی عظيم، ايران را به دليل فعاليت های هسته ای پنهانی محکوم کرده است. مجلس نمايندگان آمريکا با ۳۷۶ رای موافق در برابر ۳ رای مخالف، قطعنامه ای را تصويب کرد که نگرانی کنگره را از دست يابی ايران به ابزار توليد جنگ افزار اتمی ابراز می دارد. قطعنامه، که لازم الاجرا نيست، ياد آور می شود که ايران به فريب دادن آژانس بين المللی انرژی اتمی و جامعه بين المللی ادامه می دهد و می گويد کاملا روشن است که ايران همچنان به برنامه جنگ افزار اتمی پای بند است.

قطعنامه در خواست می کند که ايران بی درنگ و برای هميشه از کوشش برای دست يابی به توانائی های بازيافت سوخت اتمی پايان دهد و فعاليت های غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. قطعنامه از تمام طرف های پيمان منع گسترش جنگ افزار اتمی ، از جمله آمريکا، می خواهد برای بازداشتن و منصرف ساختن ايران از فراهم آوردن جنگ افزار اتمی، از ابزار مناسب استفاده کنند.

پرزيدنت جرج بوش گفته است که جهان نمی تواند يک ايران مسلح به جنگ افزار اتمی را تحمل کند. تام لانتوس، نماينده ايالت کاليفرنيا در مجلس نمايندگان آمريکا می گويد کنگره ايالات متحده با اين نظر همراه است: "بسيار مهم است که هم مقامات ايران و هم تمام کشورهائی که با اين مساله سروکار دارند بفهمند که دولت و کنگره در تصميم به بازداشتن ايران از توسعه جنگ افزار اتمی، در کنار هم ايستاده اند."

لانتوس، عضو مجلس نمايندگان آمريکا می گويد برای مقابله با اين موضوع يک راه منطقی وجود دارد: "اين راه اساسا فرمولی است که ليبی اتخاذ کرده است. ليبی سلاح های کشتار جمعی توليد می کرد، و سرهنگ قذافی ديد که چنين کاری با منافع عاليه خود ليبی مغايرت دارد، و تصميم گرفت از جنگ افزار کشتار جمعی دست بردارد. ما بسيار اميدوار هستيم که مقامات ايران نيز موضع مشابهی اتخاذ کنند، بفهمند که توليد جنگ افزار اتمی قابل قبول و سازنده نيست و جاه طلبی های خود را کنار بگذارند."

قطعنامه ای که به تصويب کنگره آمريکا رسيد، از آژانس بين المللی انرژی اتمی می خواهد در اولين فرصت به شورای امنيت سازمان ملل متحد گزارش دهد که ايران به توافق های خود با آژانس عمل نمی کند. قرار است هيات مديره آژانس بار ديگر در ماه ژوئن تشکيل جلسه دهد و به بررسی پرونده ايران بپردازد.

XS
SM
MD
LG