لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۶

يک نظريه از واشنگتن<br>Editorial: A  View From Washington - 2004-03-09


آنچه در اينجا می خوانيد، نظر رسمی دولت آمريکا است.

دولت ايالات متحده آمريکا، بسوی عادی ساختن مناسبات با ليبی، گام بر می دارد که لغو منع سفراتباع آمريکا به ليبی و مبادلات ميان شهروندان دو کشور و تجديد مناسبات ديپلماتيک و بازرگانی با ليبی از جمله اين گامهاست.

اين گامها دو ماه بعد ازآن برداشته می شوند که معمر قذافی، مرد صاحب قدرت در ليبی، انصراف خود از توليد سلاحهای کشتار جمعی را اعلام کرد. از آن زمان بازرسان بين المللی در ليبی، سرگرم برچيدن و از ميان بردن تجهيزات برنامه های توليد سلاحهای اتمی و شيميايی ليبی بوده اند.

همانطوريکه کاخ سفيد اعلام کرد، آمريکا برای تاًييد و برسميت شناختن اقدامات اساسی ليبی در جهت منع سلاحهای کشتار جمعی و ايجاد زير بنای توسعه اقتصادی و ورود مجدد ليبی به جامعه جهانی، دست به اين اقدامات زده است.

پرزيدنت جورج بوش، تصميمات آقای قذافی در اين زمينه را بجا و درست می داند که در جهت منافع کشورش اتخاذ شده است. وی می گويد: "ما انتظار داريم که ساير رژيمها نيز عملکرد او را الگو و سر مشق قرار دهند."

در همين مورد، آقای کالين پاول، وزير امر خارجه آمريکا می گويد:" رژيم ايران يکی از اين رژيمهاست. ايران نه با تعليق در آوردن، بلکه به تعهد در مورد پايان دادن به کليه برنامه های توليد سلاحهای کشتار جمعی خود نيازمند است و بايد به اين تعمدات جامه عمل بپوشاند."

مايکل مک فال، استاد علوم دانشگاه استانفورد می گويد، آمريکا به وارد کردن فشار بر رژيم هايی مانند رژيم ايران نيازمند است تا آنها را از دنبال کردن برنامه های توليد سلاحهای کشتار جمعی باز دارد. اين استاد دانشگاه استنفورد اضافه می کند: " ولی آمريکا بايد بروشنی و وضوح از آرمانهای دمکراتيک مردم ايران حمايت کند. من باز می گردم به تجربه هايمان با اتحاد جماهير شوروی در حاليکه ما هميشه بخاطر کنترل سلاحها با آنها در تماس بوديم ولی در عين حال هم هميشه بر لزوم رعايت حقوق بشر و دمکراسی در کشورهای کمونيست تاکيد گذاشتيم. به اعتقاد من، ما اکنون هم می توانيم هردو سياست را در مورد ايران بموقع اجراء بگذاريم."

رياست جمهوری آمريکا نيز می گويد؛ " ايالات متحده آمريکا با قدرت، شانه به شانه کسانی که خواهان آزادی هستند، می ايستد."

XS
SM
MD
LG