لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۷

بارديگر تصويری از رنج ايرانيان جهانی شد، آرش ايرانی - 2004-02-15


به راستی آدمی می ماند كه شادمان باشد يا غمين ؛ شادمان باشد كه يكی از عكاسان پر توان ايرانی بارديگر با دريافت جايزه بسيار ارزشمند (( ورلد پرس فتو )) ، معتبر ترين جايزه در زمينه عكاسی خبری ، افتخاری برای همقطاران سرزمينش به ارمغان آورده است و يا غمگين باشد و ملول كه اين تصوير نيز همچون عكس برنده سال گذشته همين مسابقه ، روايتگر رنج و درد ملتی بلا كشيده است كه در حين كفن و دفن عزيزانشان اشك ماتم می ريزند. عزيزانی كه امسال نيز همچون سال گذشته در جريان زلزله ای مهيب جان خود را از دست داده اند و بازماندگانشان با حالتی بسيار حزن انگيز آنان را به تن سر خاك می سپارند. پارسال قزوين و امسال بم!

عطا الله طاهر كناره ، عكاس جوان دفتر خبرگزاری فرانسه در تهران ، كه خالق تصوير برنده جايزه دوم عكس خبری لحظه ای امسال (( ورلد پرس فتو )) می باشد در اثر بسيار تاثير گذار خود مرد بمی را به تصوير كشيده است كه دو پسر ظاهرا دوقلو و تازه درگذشته خود را بر دوش می كشد تا در گورستان بهشت زهرای بم كه حالا جمعيتش تقريبا دو برابر جمعيت آن شهر ويران شده است به خاك بسپارد. بچه ها از دوش او آويزان شده بودند و بسياری از عكاسان بين المللی همچون كارن فيروز ( عكاس رويترز ) ، محمد فرنود (عكاس آژانس سيپا) و . . . اين صحنه دهشت ناك را به سراسر جهان مخابره كردند اما بايد قبول كنيم كه عكس طاهر كناره با آنكه به تصاوير ساير همكارانش نيز بسيار نزديك است اما انصافا چيز ديگری از آب در آمده است. به قول خود او (( نحوه كادربندی )) و (( كمپوزوسيون )) اين عكس خوب است و (( حس عاطفی )) زيادی به مخاطب القا می كند.

طاهر كناره خود درباره حس عاطفی و عميق اين عكس به روزنامه شرق می گويد : (( چند قدمی پشت سر مرد راه رفتم. بعد زدم زير گريه . چند دقيقه بعد خودم را جمع كردم و دوباره رفتم سراغ عكاسی . ))

وی پنج قطعه عكس برای مسابقه امسال ورلد پرس فتو كه چهل و هفتمين دوره از آن به شمار می آيد می فرستد و از سوی خبرگزاری فرانسه نيز همان يك قطعه عكس برنده برای مسابقه ارسال می شود. وی با اشاره به نقش بسزای فرانس پرس در موفقيت اين اثر می گويد : (( اگر فقط در روزنامه های ايران كار می كردم نمی توانستم به اين جايزه برسم چرا كه يكی از معيارهای آنها برای انتخاب اثر ميزان استفاده مطبوعات از عكس است. ))

به هر حال اين عكس نيز همچون تصوير برتر سال گذشته مسابقه ورلد پرس فتو روايتگر رنج ايرانيانی است كه بی پناه در برابر خشم طبيعت و صد البته بی تدبيری های موجود گرفتار درد و محنت اند با يك تفاوت كوچك و آن اين كه در عكس سال گذشته گريگوريان ، يك كودك قزوينی بر فراز مزار پدر تازه گذشته خود سخت می گرييد و در تصوير امسال يك پدر گريان 2 كودك بی دفاع خود را به خاك می سپارد.

مسابقه عكاسی ((ورلد پرس فتو)) كه از سال ۱۹۵۵ در آمستردام آغاز به كار كرده با حمايت و پشتيبانی شاهزاده برنارد هلند فعاليت می كند و هر ساله در بخش های چهره ها، خبرهای عمومي، خبرسازان ، خبرهای لحظه اي، هنرها، ورزش ها، طبيعت و محيط زيست، علم و فناوري، زندگی روزانه و كودك برگزار می شود. اميد كه در مسابقه سال آينده اين موسسه ديگر ايرانيان بلا ديده جايگاهی نداشته باشند. البته عكاسان ايرانی چرا!

XS
SM
MD
LG