گری توماس، واشنگتن
عبدالقديرخان، در اعترافات تکان دهنده تلويزيونی خود در روز چهارشنبه اصرار داشت بقبولاند که بی اجازه ديگران تکنولوژی اتمی را به کشورهای ديگر فروخته است. اما کارشناسان غربی به صحت اين ادعا شک دارند. آنها می گويند حتی شخصيتی با اعتبار عبدالقديرخان نمی توانسته چنين تکنولوژی حساسی را بی اجازه مقامات بالاتر بفروشد. رائول مارک گرشت، مامور سابق سازمان اطلاعاتی آمريکا و پژوهشگر فعلی در "امريکن انترپرايز اينستيتو" می گويد:" حداقل، رهبری ارتش پاکستان بايد بر اين نقل و انتقال مهر تاييد گذاشته باشد. در پاسخ به سوآل اول که آيا ارتش پاکستان از اين مسئله اطلاع داشته و حمايت می کرده است، پاسخ مثبت است. در غير اين صورت بايد گفت که ارتش و دستگاه اطلاعاتی پاکستان دچار همان اغتشاشی است که بقيه جامعه پاکستان به آن دچارند. و در مورد چنين قضيه ای چنين نيست."
پاکستانی ها به برنامه اتمی خود به صورت يک افتخار ملی نگاه می کنند و عبدالقديرخان که پدر اين برنامه به شمار می آيد، در چشم آنها يک قهرمان ملی است. بسياری از پاکستانی ها احساس می کنند که پرزيدنت مشرف با اقدام عليه خان، تسليم فشارهای آمريکا شده است.
اما ترسيتا شفر، يکی از معاونين سابق وزارت امور خارجه آمريکا در بخش جنوب آسيا معتقد است:" مشرف که خود ژنرال و رييس کل ستاد ارتش کشور بوده است، در موقعيت بسيار بدی قرار دارد. او به هيچ وجه مايل نيست عليه خان دست به اقدامی بزند، اما آگاه است که مشکلی که اکنون با ايالات متحده دارد مثل اين است که دست به استفاده از سلاح اتمی زده باشد. هر سه کشوری که اين تکنولوژی را دريافت کرده اند، در فهرست کشورهايی قرار دارند که ايالات متحده به شدت نگران دستيابی آنها به سلاح های کشتار جمعی است.."