لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۰

عمق نفوذ ماًمورين جاسوسی ايران به مجموعه اتمی روسيه - 2003-12-07


يک دانشمند فيزيکدان اتمی روسی که مدتها در ايران کار کرده است، می گويد بخاطر عشقی که به سرزمينم روسيه دارم؛ هر کاری را که برای جلوگيری از دسترسی ايران به تکنولوژی اتمی لازم است؛ انجام خواهم داد. اين مطلب در رابطه با عکس العمل هائی که در باره با اظهارات اين دانشمند اتمی روسی در آمريکا بوجود آمده، تهيه شده است.

بخش دوم، برگردان از : پريچهر فرزام

"ماياک" يا همان دانشمند فيزيک اتمی روسيه که سالها، هم در مراکز اتمی ايران و هم با مقامات اين کشور از نزديک همکاری داشته است در بيانيه خود ميگويد:

" برخی از همکاران من خود را در داخل چنين توطئه و تمهيداتی قربانی احساس می کردند زيرا در نتيجه بايد اقداماتی را انجام می دادند که تخلف از سياست کنترل فدراسيون روسيه بر انتقال تکنولوژی و اطلاعات به کشورهای ديگر بود". ايران مرتباً تقاضا ميکرد که "سازمان بازرگانی روسيه و “ TVEL” يا همان سازمان کنترل نقض موافقت نامه بين المللی در فعاليتهای عدم توليد و گسترش جنگ افزارهای اتمی، مسئله را محرمانه نگاه دارند و آن فعاليتها را از سازمان جهانی انرژی اتمی و ساير کشورهای غربی پنهان کنند.

فيزيکدان اتمی روسيه از اين که جامعه جهانی در مورد عملی بودن تهديد اتمی رژيم ايران شک و ترديد از خود نشان می دهد؛ عصبانی است و می گويد برای او کاملاً آشکار است که هدف غائی و نهائی ايران، ساختن بمب اتمی است. " ايلان برمن" معاون شورای سياست خارجی آمريکا که يکی از انديشمندان و صاحب نظران محافظه کار در واشنگتن است، با نگرانی های دانشمند اتم شناس روسی همفکری دارد. " ايلان برمن" شهامت " ماياک" را برای ابراز اين مطالب بسيار عالی بر آورد می کند و می گويد گام پيش گزاردن دانشمند روسی به يکی کردن کوششهای مردم روسيه و جامعه جهانی جهت فشار بر دولت روسيه برای پيوستن به تعهداتش در پيمان منع توليد و گسترش بمب اتمی کمک می کند.

آقای برمن می گويد من فکرمی کنم سطح همکاری ای که نويسنده بيانيه يا همان دانشمند فيزيک اتمی روسی شرح داده است، تاًييد می کند که مقدار بسيار زيادی از برآورد آمريکا و فرضياتش نسبت به عمق نفوذ ماًمورين جاسوسی ايران به مجموعه اتمی روسيه، در داد وستد هم با روسيه و هم هر نقطه ديگری در جهان بخشی از فعاليتهای اتمی رژيم ايران است. اين واقعيت که نويسنده بيانيه به سراغ رسانه ها رفته است، علامتی است که نشان ميدهد نگرانی های او در اين باره از سوی رهبری موجود در مسکو، مورد توجه واقع نشده است.

" رز گاتمولر" از " بنياد کارنگی برای صلح جهانی " نظر ديگری دارد. وی بر اين گمان دارد که از سال 1990 ميلادی ببعد و زمانی که وی در دولت "کلينتون" کار ميکرد دگرگونی های مثبت فراوانی در روسيه پديد آمده است. وی در تماس نزديک با رئيس جمهوری سابق روسيه پرزيدنت " يالتسين" بود که سعی ميکرد تا برای انجام برخی اقدامات اساسی فشار بيآورد که از آن جمله کنترل بيشتر بر دانشجويان ايرانی در روسيه و جلوگيری از انتقال غير قانونی تکنولوژی های اتمی روسيه به ايران بود.

XS
SM
MD
LG