لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۴

اعتراض سازمان عفو بين المللی به اعدام قريب الوقوع افسانه نوروزی Raise Your Voice Against the Imminent Execution of Afsaneh Nouroozi in Iran - 2003-10-01


سازمان عفو بين المللی از همه می خواهد که صدای خود را عليه اعدام قريب الوقوع يک زن ايرانی بلند کنند:

شعبه سازمان عفو بين المللی در آمريکا در بخشی که بنام مرکز اقدام در جهت حمايت از حقوق بشر است، از همه می خواهد که در اين باره – در باره بلند کردن صدای خود عليه اعدام قريب الوقوع افسانه نوروزی در ايران – اقدام کنند.

سازمان عفو بين المللی می گويد افسانه نوروزی پس از آنکه در سال 1997 رئيس پليس اطلاعاتی جزيره کيش را در جنوب ايران بقتل رساند، بازداشت شد. وی ظاهراً اين عمل را در مقام دفاع از خود و برای اينکه مورد تجاوز جنسی قرار نگيرد؛ انجام داده بود. افسانه نوروزی اکنون پس از آنکه حکم اعدام وی توسط دادگاه عالی تاًييد شده است، در معرض مجازات حتمی و قريب الوقوع مرگ قرار دارد. آيت اله سيد علی خامنه ای رهبر روحانی ايران تها کسی است که می تواند در اين مرحله او را عفو کند.

همين مرکز در سايت اينترنتی خود نامه ای را به عنوان آيت اله خامنه ای آماده کرده است تا مراجعه کنندگان به اين سايت، اگر مايل باشند آنرا امضاء کرده و از طريق اينترنت برای رهبر روحانی ايران ارسال دارند.

در اين نامه به دفاعيه وکيل خانم افسانه نوروزی و ماده شماره 61 قانون جزائی اسلامی ايران اشاره شده است.

اين ماده می گويد: اگر زندگی، حيثيت، پاکدامنی و نجابت، اموال و آزادی متهم در معرض تجاوز و خطر حتمی بوده و برای حفظ آن شخص متهم عملی انجام داده است و اين عمل با تمام شرائط ذکر شده مطابقت دارد، آن شخص نبايد تحت پيگرد قانونی قرار گيرد. روزنامه گاردين نيز در شماره روز بيست وهفتم ماه سپتامبر خود بهمين مسئله اشاره می کند و می نويسد افسانه نوروزی که 32 سال دارد، شش سال قبل پس از آنکه رئيس پليس اطلاعاتی جزيره کيش را بقتل رساند، بازداشت و زندانی شد. وی در دادگاه، عمل خود را دفاع از خويش ناميد و وکيلش گفت که عمل وی در چهار چوب قوانين جنائی اسلامی ايران است و نبايد مورد پيگرد قانونی قرار گيرد.

و اما... دو روز قبل از آن – در يک کشور ديگر – در قاره آفريقا، دادگاه تجديد نظر شريعت زنی را که محکوم به اجرای حکم مرگ با سنگسار شده بود، آزاد کرد. سازمان عفو بين المللی در اين مورد گفت امينه لاوال، اين زن نيجريه ای نبايد از اول به دادگاه کشانده ميشد. هيچ انسانی نبايد به چنين روندی گرفتار شود.

برای مراجعه به سايت عفو بين المللی شعبه آمريکا خط زير را کليک کنيد

http://takeaction.amnestyusa.org/action/index.asp?step=2&item=10335

XS
SM
MD
LG