لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۷

دولت آمريکا با شرکت متخصص شکستن فيلتر و سانسور اينترنت قرارداد بست - 2003-08-28


سکيوريتی فوکوس نيوز، کوين پولسن: دولت آمريکا با شرکت متخصص شکستن فيلتر و سانسور اينترنت قرارداد بست www.securityfocus.com/news/6807

شرکت Anonymizer از طرف دولت آمريکا ماموريت گرفته که اجازه ندهد سانسورچيان جمهوری اسلامی ايران، جلوی دسترسی ايرانيان به سايت های اينترنتی را بگيرند.

در ماه مه گذشته، وزارتخانه های جمهوری اسلامی فهرستی از پانزده هزار سايت تهيه کردند و به شرکت های ايرانی عرضه کننده خدمات اينترنتی گفتند که اين سايت ها را به دليل "مسائل اخلاقی و منافی عفت" ببندند. در اين فهرست، سايت های اخبار و سياسی نيز گنجانده شده بود.

از جمله سايت های ممنوعه، صدای آمريکا و راديو فردا بودند.

پاسخ آمريکا به اين سانسور اين بود که ماه گذشته با شرکت Anonymizer قرارداد بست تا يک پرا کسی مجانی مخصوص داخل ايران برپا کند و با دستورالعمل به زبان فارسی، اجازه دهد ايرانيان در داخل ايران به هر پايگاه اينترنتی که می خواهند وصل شوند.

رئيس اين شرکت، لنس کاترل، می گويد که با استفاده از آدرس هايی که به سادگی در راديو بتوان اعلام کرد و فرستادن ايميل های انبوه که از گروه های حقوق بشر و ديگر منابع گرفته شده است، دسترسی به سايت فارسی صدای آمريکا و راديو فردا ميسر و آسان می شود.

کن برمن، رئيس برنامه مقابله با سانسور اينترنت در هيئت مديران سخن پراکنی دولتی آمريکا IBB می گويد:"هرچند پراکسی، کاربران را به سايت صدای آمريکا راهنمايی می کند، اما آنها می توانند بدون هيچ مانعی به هر سايتی که می خواهند از طريق پراکسی ما بروند، به سايت های مخالفين، سايت های مذهبی و غيره."

پراکسی دولت آمريکا البته سايت های پورنو را فيلتر می کند. آقای برمن می گويد:"حدی که پول ماليات دهندگان آمريکايی مجاز می دارد، سايت های پورنو را مجاز نمی سازد."

آمريکا اميدوار است با کمک به جريان آزادانه اطلاعات و اخبار، تصوير بهتری از خود در منطقه ايجاد کند. اين سرويس، مشابه سرويسی است که شرکت فوق برای شهروندان چينی برپا کرده است.

برمن و رئيس شرکت ضد سانسور معتقدند که بزودی جمهوری اسلامی پراکسی آنها را نيز در فهرست سياه و ممنوعه قرار خواهد داد. اما، کن برمن اشاره می کند که آمريکا آمادگی آن را دارد که برای مدت مديد، به بازی های جمهوری اسلامی ايران جواب بدهد او اضافه می کند:"در چين، ما بطور مدام وضعيت پراکسی خود را زير نظر داريم و اگر متوجه شويم که ترافيک اينترنتی پائين آمده است، آدرس پراکسی را در عرض ۲۴ ساعت عوض می کنيم. در ايران هم اگر لازم باشد، هر روز از پراکسی جديدی استفاده خواهيم کرد."

لايحه ای که ماه گذشته به تصويب مجلس نمايندگان آمريکا رسيد، دفتری ايجاد خواهد کرد به نام "دفتر آزادی اطلاعات در جهان" که با ۵۰ ميليون دلار بودجه سالانه، وظيفه دارد به مردمی که در حکومت های سرکوبگر با سانسور اينترنت روبرو هستند، کمک کند.

XS
SM
MD
LG