لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۷

اخطار شديد اسرائيل به آمريکا در مورد ايران نگران کننده است، واشنگتن پست - 2003-08-13


اخطار شديد اسرائيل به آمريکا در مورد ايران نگران کننده است، واشنگتن پست، ۱۳اوت ۲۰۰۳

جيم هاگلند، در سرمقاله خود در واشنگتن پست امروز معتقد است مسيری که دولت اسرائيل در برانگيختن واشنگتن به جدی گرفتن فعاليت های هسته ای ايران انجام می دهد، اين نگرانی را در دولت بوش ايجاد کرده است که اسرائيل بطور جدی در فکر بمباران کردن نيروگاه اتمی بوشهر است.

هاگلند می گويد اگر اسرائيل دست به چنين عملی بزند، کل استرا تژی و ديپلوماسی آمريکا برای مهار کردن و ايزوله کردن برنامه توليد سلاح های هسته ای ايران و کره شمالی نابود خواهد شد. زيرا تمام طراحان اصلی سياست های ايالات متحده در همين هفته های اخير بالاخره به اين نتيجه رسيدند که هيچ راه حل نظامی جالبی را درمورد کره شمالی و ايران نمی توان بکار برد. اما اگر اسرائيل دست به اقدامی يکجانبه و نظامی عليه تاسيسات اتمی جمهوری اسلامی بزند، نه فقط متحدين اروپايی و روسيه که تدريجاً در مورد ايران در کنار آمريکا قرار می گيرند، راه خود را جدا خواهند کرد، بلکه اصولاً سياست های آمريکا در اين زمينه برباد خواهد رفت.

شارون در سفر اخير خود به واشنگتن، آتاشه نظامی خود ژنرال يوآو گالانت، را در کاخ سفيد به ملاقات با پرزيدنت بوش برد. ژنرال سه ستاره اسرائيلی، در حاليکه آقای بوش با نگرانی نگاه می کرد، پرونده قطوری از عکس ها و نمودار های فعاليت های مخفيانه اتمی جمهوری اسلامی را در معرض قضاوت رئيس جمهوری آمريکا گذاشت.

شارون به بوش گفت که ارزيابی دستگاه های اطلاعاتی او مبنی بر اينکه ايران تا چهارسال ديگر خواهد توانست پلوتونيوم را به بمب تبديل کند، حداقل دوسال اشتباه محاسبه دارد و ايران ظرف حداکثر دو سال آينده، به توانايی ساختن سلاح هسته ای می رسد.

سرمقاله نويس روزنامه واشنگتن پست، روزنامه ای که معمولاً درست ترين اخبار پايتخت ايالات متحده را منعکس می کند برآن است که سخنان آريل شارون در چارچوب دو دهه تلاش اسرائيل است تا به آمريکا بقبولاند که خطر ايران را برای دولت اسرائيل دست کم نگيرد. اما آنچه سفر دو هفته پيش او را برجسته و همچنين نگران کننده ساخته است، يکی حالت دراماتيک و اظطراری نشان دادن پرونده فعاليت های هسته ای زيرزمينی ايران و ديگری تجربه موفقيت آميز اسرائيل در بمباران رآکتور هسته ای «اوزيراک» عراق در ۱۹۸۱ است.

آنچه باعث شد در آن تاريخ معين اسرائيل نيروگاه عراقی را بمباران کند، گزارش های اطلاعاتی بود که نشان می داد که عراق بزودی سوخت هسته ای را به نيروگاه تزريق خواهد کرد. اگر در نيروگاه عراق مواد اتمی وجود داشت، کار بمباران آن با توجه به آلودگی بخش های وسيعی از خاورميانه، کاری بس دشوار می شد. پس از حمله آمريکا به عراق در ۱۹۹۱ معلوم شد که صدام حسين حتی از ارزيابی اسرائيل هم در دسترسی به بمب جلوتر بود.

حال، قرار است در اواخر امسال که روس ها نيروگاه بوشهر را تکميل می کنند، سوخت هسته ای آن را نيز سوار کنند که پس از آن، نقطه بی بازگشت فرا می رسد. گذشته از منبع روسی، جمهوری اسلامی معدن اورانيوم و تاسيسات خالص سازی زيرزمينی خود را دارد.

XS
SM
MD
LG