آيا برای ايران و ايرانيان تولدی ديگر متصور است؟ شجاع الدين شفا، نويسنده و متفکر نامدار معاصر ايران، معتقد است که ملت ايران سزاوار رستاخير و تولدی ديگر است که در شرف شکوفائی است و به رهائی ايران از ظلمت و خفت منجر می شود. کمتر ايرانی است که نام دکتر شجاع الدين شفا، نويسنده، اديب و محقق بزرگ ايران را نشنيده باشد. دکتر شجاع الدين شفا که فعاليتهای فرهنگی و ادبی خود را در اوائل دهه ۱۳۳۰ با ترجمه ای اديبانه ای به نام ترانه های بيليتيس آغاز کرد در طول ۵۰ و چند سال اخير ده ها اثر معتبر فرهنگی و تاريخی ترجمه و تأليف کرده است. دکتر شفا سالها نيز مقام معاونت فرهنگی دربار شاهنشاهی را بر عهده داشت و از اقدامات مهم وی در آن دوره تأسيس کتابخانه بزرگ پهلوی بود که بعد از کتابخانه مجلس شورای ملی بزرگترين کتابخانه کشور به شمار می رفت. دکتر شفا بعد از انقلاب نيز از کار تحقيق باز نماند و کتابهای متعددی برای روشن ساختن ماهيت جمهوری اسلامی منتشر ساخت که برخی از آنها مانند« تولدی ديگر» شهرت جهانی يافته است و با آنکه چاپ آن در داخل ايران ممنوع است اما به صورت مخفی ده ها بار تحديد چاپ شده و دست به دست می گردد. آخرين اثر دکتر شجاع الدين شفا درباره تأثير فرهنگ ايران بر فرهنگ کاتالان است که چگونگی تأثير فرهنگ ايرانی از طريف اسپانيا بر بخشی از فرهنگ غرب را تشريح می کند.
در آخرين بخش از مصاحبه همکارمان، منصور فراسيون، در برنامه « دانــش وجــامعــه » با دکتر شجاع الدين شفا، ، نويسنده و محقق برجسته ايرانی، درباره رمز موفقيت پيروان مسيحيت و ديگر اديان بزرگ در راستای خلع يد از قدرت طلبان مذهبی و جدا ساختن دين از حکومت در دو قرن پيش، آقای شفا توضيح می دهند که دليل عقب افتادگی و تحجر جوامع اسلامی از جمله ايران امرود چيست و چرا کليد رستگاری ايرانيان را بايد در دست نسل جوان ايران سراغ گرفت.
به گفتگوی منصور فــراسيــون، خبرنگار علمی صدای آمريکا، با دکتر شجاع الدين شفا در برنامه « دانــش وجــامعــه»، توجه فرمائيد: