دو زن ايرانی در پاريس برای اعتراض نسبت به سرکوب يک گروه مخالف رژيم جمهوری اسلامی، خود را آتش زدند. امدادگران می گويند حال يکی از دو زن ايرانی به سبب آنکه صورت و سينه اش شديداً سوخته است وخيم است.
درباره دومين زنی ايرانی که گفته می شود چند ساعت پس از زنِ اول، در فرانسه اقدام به خودسوزی کرده است گزارشهای ضد و نقيضی رسيده است. زنهای مورد بحث از جمله دست کم پنجاه نفر ايرانی هستند که امروز برای اعتراض نسبت به بازداشت گسترده اعضای سازمان مجاهدين خلق در ۱۳ شهر فرانسه در پاريس اجتماع کرده اند.
پليس فرانسه ۲۶ نفر از تقريبا ً ۱۶۰ نفری را که ديروز بازداشت کرده بود هنوز در بازداشت نگاهداشته است. مريم رجوی، همسر معسود رجوی، رهبر مجاهدين خلق، نيز هنوز بازداشت است. مجاهدين ده سال پيش اعلام کردند که مريم رجوی به مقام رياست جمهوری ايران انتخاب شود است. گروه مجاهدين مخالف رژيم فعلی اسلامگرايان در ايران است و تا اخيراً مقر اصلی اش در عراق بود. مقامات فرانسه می گويند اعضای مجاهدين خلق را به آن سبب بازداشت کرده اند که سوء ظن وجود داشت که اين عده برای ارتکاب اعمال تروريستی و يا تآمين هزينه اينگونه عمليات تدارک می ديدند. مقامات فرانسه می گويند در حملاتی که در ناحيه پاريس به اماکن متعلق به مجاهدين به عمل آمد مطالب رايانه ای و بيش از يک ميليون دلار پول نقد به غنيمت گرفته شد. سخنگوی مجاهدين می گويد اتهامات عليه آن سازمان، بی اساس است.
ديروز يکی از تظاهرکنندگان ايرانی در لندن خود را در برابر سفارت فرانسه آتش زد. جراحات آن مرد ايرانی شديد است ولی جانش در خطر نيست. پليس بريتانيا می گويند مردی که اقدام به خودسوزی کرد از جمله پنجاه نفری است که نسبت به حمله پليس فرانسه به مجاهدين خلق دست به تظاهرات زده بودند.
ضمناً در بِرن، پايتخت سوئيس، پليس از خودسوزی يک ايرانی ديگر که روی لباس خود بنزين ريخته بود پيش از آنکه کبريت بزند جلوگيری کرد. آمريکا و اتحاديه اروپا سازمان مجاهدين خلق را يک گروه تروريستی شناخته اند. مجاهدين خلق در انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۸ در راستای به قدرت رساندن آيت الله خمينی نقش داشتند اما پس از آنکه رژيم اسلامی قبضه اش را بر قدرت در ايران محکم کرد مجاهدين را که رقيب خود می ديد در نهايت قساوت سرکوب کرد.
رهبران مجاهدين ابتدا به فرانسه گريختند اما در سال ۱۹۸۶ از فرانسه رانده شدند و به صدام حسين، ديکتاتور پيشين عراق، پناه بردند و در عراق پناهگاه و پايگاه يافتند. در پی عمليات نظامی عليه صدام به رهبری آمريکا، مجاهدين خلق با نيروهای ائتلاف ترک مخاصمه کردند و سلاح های خود را به نيروهای آمريکا تسليم کردند.