لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۶

گزارش کنگره:آينده روابط ايران وآمريکا و دريای خزر<br> U.S. Senate Foreign Relations Committee: Hearing on U.S. Energy &Security : Russia Caspian - 2003-05-03


U.S. Senate Foreign Relations Committee: Hearing on U.S. Energy Security : Russia & Caspian

Senator Hagel: "The future of both Iran & U.S./Iranian relationship will also influence the Caspian Region’s energy development".

Parichehr Farzam

سنای آمريکا، پريچهر فرزام

کميته جنبی روابط خارجی سنای آمريکا در سياست اقتصادی بين المللی، توسعه صادرات و تجارت، جلسه ويژه ای برگزار کرد. اين جلسه در باره ايمنی انرژی آمريکا در رابطه با روسيه و دريای خزر بود.

سناتور چاک هگل ، سناتور جمهوريخواه از ايالت نبراسکا که رياست اين کميته را بر عهده دارد؛ در بخشی از سخنان افتتاحيه خود گفت آمريکا بزرگترين خريدار نفت تصفيه نشده در دنياست. با توجه به اين مسئله که تقريبا ً ۶۰ درصد اقتصاد ما به نفت وارداتی وابسته است، اين وابستگی خود بالقوه آسيب پذيری هائی را همراه مفهوم امنيت ملی آمريکا برای اقتصاد ايالات متحده بوجود ميآورد و به دليلِ اينکه استقلال انرژی در مدت کوتاهی ميسر نيست، آمريکا نياز به يک سياست جامع و فراگير دارد که واقعيتهای ارتباط بهم پيوسته ما را با جهان، شناسائی کند.

ما در اين جلسه به گفتگو نشسته ايم تا ببينيم چگونه توسعه منابعِ انرژی در روسيه و منطقه دريای خَزر و قابل استفاده بودن و در دسترس قرار داشتنِ اين منابع، ميتواند بر خطوط و استراتژی ايمنی انرژی ملّی ايالات متحده اثر گزارد. ما بايد واقعيت های سياسی و جغرافيای سياسی موجود در منطقه را بپذيريم.

آينده ايران و روابط ايالات متحده و ايران نيز بر توسعه انرژی در منطقه دريای خزر تأثير خواهد گزارد.

تشويق کردن و تاًمين منابع مالی و ساختن خط لوله برای صدور نفت ميتواند در يکپارچگی اقتصادی و ثَبات منطقه مؤثر باشد.

اما کشورهای حاشيه دريای خزر، بايد توسعه اقتصادی خود را با پيشرفت در جهت اصلاحات سياسی، برقراری حکومت قانون و رعايت منشور حقوق بشر همراه و همگام کنند. کميته جنبی انرژی، از گروهی از کارشناسان و پژوهشگران دعوت کرده بود تا درباره مسائل مربوط به انرژی توضيحاتی بدهند.

از يکی از اين کارشناسان، خانم "جوليا نانی" مدير شرکت انرژی پی ـ اِف ـ سی در واشنگتن که بيست و هفت سال سابقه در صنايع نفت، بويژه در تجزيه و تحليلِ بخش نفت و گاز در روسيه و ناحيه دريای خزر دارد، ميپرسم در مورد روابط ايران و آمريکا و تأثير آن در سياست های ايمنی انرژی ايالات متحده آمريکا در منطقه دريای خزر چه نظری داريد؟

وی پاسخ ميدهد، دليل اينکه من گمان ميکنم ايران در رابطه با مسئله ايمنی انرژی ايالات متحده، عامل مهمی است اينست که شايد در جهت منافع آمريکا نباشد بطور کامل، وابسته به وارد کردن نفت تنها از طريق روسيه و يا تنها از طريقِ ترکيه باشد زيرا در حقيقت هيچکدام از اين خط لوله ها در برنامه های دراز مدت نبوده است.

XS
SM
MD
LG