لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۲

Secretary of State Colin Powell, in response to the U.S. Senate گسترش و نقش ناتو - 2003-04-29


Committee on Foreign Relations: Secretary of State Colin Powell, in response to the U.S. Senate regarding UN & NATO said that "we need both Organozation, they complement each other".

From Hart Senate Office Building

April 29,03

ساختمانِ سنای آمريکا

پريچهر فرزام

در جلسه امروز کميته روابط خارجی مجلسِ سنای آمريکا، مطالب مهمّی که شامل توسعه و گسترش پيمان آتلانتيک شمالی ـ ناتو ـ با پذيرش هفت عضو جديد، روند آينده سياسی و امنيتی در عراق با گرفتاريهائی که در سرِ راه آن وجود دارد و همچنين حضور فعاّل ناتو در آينده در افغانستان و احتمالاً پس از آن در عراق، مطرح شد.

ساعت نُه ونيم بامداد امروز بوقت واشنگتن، جلسه ويژه کميته روابط خارجی مجلس سنای آمريکا برياست "ديک لوگار" سناتور جمهوريخواه از ايالت اينديانا تشکيل شد تا به مسئله توسعه پيمان آتلانتيک شمالی ـ ناتو ـ و روند حرکت آينده در عراق به گفتگو و تبادل نظر بپردازد. در اين جلسه، کولين پاول وزير امور خارجه آمريکا به ادای توضيحاتی در رابطه با مسائل مورد بحث پرداخت و سپس به پرسشهای سناتورها پاسخ گفت.

ابتدا سناتور لوگار رئيس کميته سخنانی ابراز داشت و گفت جلسه امروز، آغازی برای يک ماهِ پر فعاليتْ پيشِ روی کميته روابط خارجی سناست. فردا صبح، ما به توسعه پيمان آتلانتيک شمالی که شامل کشورهای بلغارستان، استوني، لتوني، ليتواني، روماني، اسلواکی و اسلوانی است، راًی خواهيم داد.

من اطمينان دارم که مجلس سنا، پروتکل ورود هفت کشور اروپای شرقی را که نامزد عضويت در ائتلاف پيمان آتلانتيک شمالی هستند؛ قبل از سفر پرزيدنت بوش به اروپا که در اواخر بهار سال جاری صورت ميگيرد، تصويب خواهد کرد.

با توجّه به اينکه کميته روابط خارجی فردا در باره مسئله توسعه ناتو اخذ راًی خواهد کرد، ما مجدداً ضرورت و مفيد بودن روابط و همبستگی خود را با اين اتحاديه تاًييد ميکنيم. و امّا در مورد عراق، ما احتمالاً نزديک به شروع کار در عراق هستيم.

سناتور لوگار خاطر نشان کرد کميته روابط خارجی مجلس سنا بويژه علاقمند است از نظرات دولت در باره خّط مشی دراز مدّت آن در مورد عراق آگاه شود.

وی گفت نيروهای نظامی و گروه بازسازی ما در عراق با گرفتاريهای فراوانی در اين کشور روبرو هستند.

چالش ها شامل نضج گرفتن اکثريت شيعه، نفوذ ماًمورين حکومت ايران در عراق، بيانيه ها و اطلاعيه های يکجانبه ی در دست داشتن قدرت از سوی افراد و گروههای گوناگون عراقي، وجود تهديد به عمليات تروريستي، برقراری خدمات آبرسانی و برق رسانی در عراق، ايمن داشتن اشياء تاريخی و عتيقه در اين کشور، تاًسيس نيروی حفاظتی پليس برای حفظ صلح، توزيعِ منصفانه و عادلانه مواد غذائی و بهداشتی و يافتن جنگ افزارهای نابودی همگانی است. مسئله حضور نيروی ائتلاف پيمان آتلانتيک شمالی ـ ناتو ـ در افغانستان و احتمالاً پس از آن در عراق از مطالب مهّم مورد بحث بود.

XS
SM
MD
LG