لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۵

جزئيات بيشتر درباره آتش بس آمريکا با سازمان مجاهدين خلق - 2003-04-29


درباره آتش بس ارتش آمريکا با سازمان مجاهدين خلق که از سوی ايالات متحده يک سازمان تروريست شناخته ميشود، جزئيات بيشتری انتشار يافته است.

بگفته مقامات ارتش آمريکا، موافقتنامه آتش بس با سازمان مجاهدين خلق که مقرش در عراق است دو هفته پيش به امضاء رسيد و براساس آن به اين سازمان اجازه داده ميشود که سلاحهای خود را حفظ کند.

مقامات رسمی ميگويند که بموجب اين پيمان، نيروهای ايالات متحده موافقت کرده اند که دست به اقدام خصمانه ای عليه مجاهدين خلق نزنند و به خدروها و تجهيزات اين سازمان نيز خساراتی وارد نياورند.

در برابر، مجاهدين خلق نيز موافقت کرده اند که به منهدم سازی هرگونه مايملک دولتی يا خصوصی در عراق نپردازند و توپخانه خود را در مواضعی غير تهديد آميز مستقر سازند. يکی از فرماندهان ارشد ايالات متحده هفته پيش خبر استقرار آتش بس بين نيروهای آمريکائی و اعضای سازمان مجاهدين خلق در عراق را اعلام کرد اما تا به امروز جزئيات اين توافق انتشار نيافته بود.

بنوشته روزنامه نيويورک تايمز، سازمان مجاهدين خلق، حدود ده هزار عضو در عراق دارد. اين روزنامه به نقل از يک مقام نظامی آمريکا گزارش ميدهد که مجاهدين خلق ميتوانند درباره فعاليتهای حکومت ايران، هم در عراق و هم در داخل ايران، اطلاعاتی در اختيار مقامهای آمريکائی قرار دهند. مقامات ايالات متحده گفته اند که عمال حکومت جمهوری اسلامی در عراق هستند و ميکوشند در تشکيل دولت آتی عراق اِعمال نفوذ کنند. حکومت تهران، اين اتهام را تکذيب کرده است.

سازمان مجاهدين خلق، يکی از مخالفان سرسخت و شديد حکومت تحت سلطه روحانيون در ايران تلقی ميشود و وزارت امور خارجه ايالات متحده، در سال ۱۹۹۷ نام مجاهدين خلق را به فهرست اسامی سازمانهای تروريست افزود.

اعضای اين گروه عليه حکومت سلطنتی پيشين ايران ميجنگيدند و به قتل چند پرسنل نظامی و غيرنظامی آمريکائی که در دهه ۱۹۷۰ در ايران کار ميکردند متهم شده اند. سازمان مجاهدين خلق درانقلاب اسلامی ايران نقش فعالی داشت و از اشغال سفارت آمريکا درتهران حمايت کرد اما بعدها بوسيله روحانيونی که پايه های قدرت خود را مستحکم ساخته بودند بشدت سرکوب شد. مجاهدين خلق، ديرزمانی است که برای براندازی حکومت تهران مبارزه کرده اند و دست به بمب گذاريهای متعددی عليه هدفهای نظامی و دولتی ايران زده اند.

صدام حسين رهبر پيشين عراق، در سال ۱۹۸۶، در گرما گرم جنگ ايران و عراق، به سازمان مجاهدين خلق پناه داد و اعضای اين گروه در عراق مستقر شدند.

XS
SM
MD
LG