لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۵

پايان جلسه اعضای اوپوزيسيون پيشين عراق و مقامات آمريکايی در ناصريه - 2003-04-15


ديدار امروز اعضای اوپوزيسيون پيشين عراق و مقامات آمريکائی در جنوب اينکشور، با صدور بيانيه ای درباره ايجاد يک عراقِ دمکراتيک پايان گرفت و دوطرف موافقت کردند که ده روز ديگر مجدداً به گفتگو بنشينند.

در اين جلسه که در ميان تدابير شديد امنيتی در پايگاه هوائی طلال در ناصريه تشکيل شده بود، حدود ۸۰ تن از نمايندگان گروههای مخالف صدام حسين در داخل و خارج کشور از جمله، مسلمانانِ شيعه و سنی، کردها و کسانی که سالها در تبعيد بسر برده اند، شرکت داشتند تا طرحهای موجود برای آينده عراق را با مقامات آمريکائی مورد بحث قرار دهند.

آنان، با زَلمای خليلزاد، فرستاده شخصی پرزيدنت بوش و جی گارنر، ژنرالِ بازنشسته آمريکائی که سرپرست دولت نظامی آمريکا در عراق خواهد بود، ديدار و گفتگو کردند.

ژنرال گارنر در آغاز اين جلسه گفت برای شروع يک عراقِ آزاد، هيچ جائی بهتر از زادگاهِ تمدن وجود نداشت. آقای خليلزاد از اعضای گروههای مختلف عراقی خواست که با يکديگر همکاری کنند و قول داد که ايالات متحده بهيچ عنوان قصد حکومت برعراق را ندارد.

در پايان اين جلسه، بيانيه ای سيزده ماده ای صادر شد که درآن آمده است حکومت عراقِ پس از جنگ، بايد دمکراتيک باشد و به گونا گونی و تنوع تمامی عراقيها احترام بگذارد. در اين بيانيه، گنجانده شدن زنان در دولت جديد و انحلال حزب بعث نيز خواسته شده است. قرار است جلسه بعدی، ده روز ديگر با شرکت تعداد بيشتری از عراقيها تشکيل شود اما محل تشکيل اين جلسه اعلام نشده است.

مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق که گروه اصلی شيعيان اينکشور است، جلسه امروز را تحريم کرده بود. اين گروه ميگويد مردم عراق، يک دولتِ تحميل شده از سوی خارجيان را نخواهند پذيرفت. هزاران عراقی نيز امروز با ريختن به خيابانها، و سردادن شعار « نه آمريکا، نه صدام » احساس مشابهی را ابراز داشتند. احمد چَلَبی رهبر کنگره ملی عراق نيز در جلسه امروز حضور نيافت و نماينده خود را به اين جلسه فرستاد.

در اين ميان، گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان و تونی بلر نخست وزير بريتانيا، امروز در شهر هانوور آلمان به گفتگو نشسته اند تا وضعيت عراقِ پس از جنگ را مورد بحث قرار دهند. پيش بينی ميشود که آقای شرودر، مؤکدا ً از نخست وزيربريتانيا بخواهد که نقش اصلی در نظارت بربازسازی عراق، نه به ايالات متحده، بلکه به سازمان ملل متحد داده شود.

بامداد امروز، جک استراو، وزير امور خارجه بريتانيا اين موضع دولت متبوعش را تکرار کرد که سازمان ملل متحد بايد درعراقِ پس از جنگ، بگفته وی نقشی حياتی ايفا کند.

XS
SM
MD
LG