محمد البرادعی، رئيس بازرسی اتمی سازمان ملل متحد، امروز از يکی از تأسيسات هسته ای ايران که به گمان آمريکا می تواند بخشی از يک برنامه توليد جنگ افزارهای ممنوعه توسط جمهوری اسلامی باشد ديدن کرد .
به گزارش راديو ايران، آقای البرادعی، مدير سازمان بين المللی انرژی اتمی، وابسته به سازمان ملل متحد، با دو کارشناس امروز از کارخانه نطنز در مرکز ايران ديدن کرد. درباره نتيجه اين بازرسی هنوز گزارشی داده نشده است. آقای البرادعی در ديدار دو روزه خود از ايران از يک کارگاه ديگر نيز که به باور مقامات آمريکا ظاهراً برای غنی کردن ماده اورانيوم و عمليات ديگر در راستای ساخت سلاح های هسته ای است ديدن می کند. ايران تکذيب کرده است که برنامه ای برای توليد جنگ افزارهای هسته ای در دست اجرا دارد و از سازمان بين المللی انرژی اتمی خواسته است از تأسيسات ايران بازديد کند. دولت ايران می گويد اين تأسيسات منحصراً برای مقاصد مسالمت آميز است و برای پاسخگوئی به نياز بسيار فزاينده ايران به برق در نظر گرفته شده است.
ديروز سخنگوی يکی از گروه های مخالف رژيم جمهوری اسلامی به خبرنگاران در واشنگتن گفت که دولت ايران پيشاپيش ديدار بازرسان اتمی سازمان ملل متحد، تجهيزات مشکوک را از تأسيسات هسته ای در نظنز در مرکز ايران به جای ديگری منتقل ساخته و پهنان کرده است. شورای مقاومت ملی ايران می گويد از منابع داخل ايران اطلاعاتی به دست آورده که دولت ايران از ورود بازرسان سازمان ملل متحد به يکی از پنج ساختمان واقع در تأسيسات نطنز ممانعت خواهد کرد. اين گروه ناراضی می گويد دستگاه « سِنتريفيوج » دولت ايران که برای غنی ساختن ماده اورانيوم جهت توليد سلاح های هسته ای به کار می رود در آن ساختمان واقع است. دستگاه سِنتريفيوج وسيله ويژه ای برای جدا ساختن ذرات بسيار ريز شناور در اورانيوم است و اين کار را با گردش سريع دور محوری در داخل يک مخزن ويژه که خاصيت گريز از مرکز ايجاد می کند انجام می دهد.
ايران معاهده بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای را که زير نظر سازمان ملل متحد تنظيم شده امضا کرده و حق ندارد سلاح های هسته ای بگيرد يا بسازد. ايران می گويد برنامه تسليحات هسته ای ندارد و از سازمان ملل متحد دعوت کرده است از تأسيسات مورد نظر در ايران بازرسی کند. اوايل ماه ميلادی جاری محمد خاتمی، رئيس جمهوری ايران، اعلام کرد که ايران از يک معدن نو اکتشاف ماده اورانيوم استخراج می کند و دو ايستگاه برق اتمی ساخته می شود. ريچارد باوچر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، گفت اين اذعان از سوی ايران پرسشهايی جدی درباره اينکه آيا برنامه هسته ای ايران صلح آميز است يا نه مطرح می سازد.