لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۸

مشاور امنيت ملی آمريکا:  برای  تصويب قطعنامه جديدی در سازمان ملل کوشش ميکنيم - 2003-02-16


در آمريکا، کاندوليزا رايس مشاور امنيت ملی ميگويد دولت بوش با طرفهای ديگر در سازمان ملل متحد، برای تصويب قطعنامه ای جديد در باره عراق در شورای امنيت، سرگرم گفتگوست. خانم رايس امروز در مصاحبه هائی تلويزيونی گفت آمريکا ميخواهد فشار بر عراق حفظ شود تا عراق به وضوح دريابد که نميتواند به قطعنامه هائی که از آن کشور خواستار برچيدن تسليحات کشتار جمعی است، بی اعتنا بماند. با اينحال خانم رايس گفت که مراحل ديپلوماتيک نمی تواند برای مدتی طولانی ادامه ياب.

خانم رايس گفت درخواستهای ارائه شده برای دادن وقت بيشتر به بازرسان تسليحاتی سازمان ملل متحد بمنظور پيدا کردن تسليحات شيميائی، ميکربی و اتمی و آگاهی از برنامه های عراق در مورد اين تسليحات، فشار به صدام حسين رهبر عراق را کاهش ميدهد.

ژاک شيراک رئيس جمهور فرانسه در مصاحبه ای با مجله تايم گفته است به اعتقاد او بايد به بازرسان تسليحاتی سازمان ملل متحد در عراق وقت بيشتری داده شود. آقای شيراک همچنين گفت که به اعتقاد او، تصويب قطعنامه ای جديد در شورای امنيت سازمان ملل متحد در مورد عراق، فعلا ضروری نيست، اما خاطرنشان ساخت که اگر بازرسی ها به شکست بيانجامد، توسل به قوه قهريه، يکی از راههائی است که می تواند مورد توجه قرار گيرد.

فرانسه، روسيه و چين که در شورای امنيت از حق وتو برخوردارند، طرفداری خود را از ادامه بازرسی ها در حال حاضر، بجای مجاز شناختن توسل به زور، ابراز داشته اند. در همين حال يک مقام ارشد عراقی ميگويد نابود ساختن موشکهائی که ناقض محدوديت هائی است که سازمان ملل متحد در مورد برد آنها وضع کرده است، قابل قبول نيست. وی در عين حال ايده فرستادن صلحبانان سازمان ملل متحد به عراق را رد کرده است.

طارق عزيز معاون نخست وزير عراق در مصاحبه ای با شبکه تلويزيونی سی ان ان گفت برد موشک هائی که اخيرا توسط بازرسان بيشتر از محدوده ۱۵۰ کيلومتری تشخيص داده شد، فقط چند کيليومتری بيشتر از اين محدوده است و تهديدی محسوب نميشوند. آقای عزيز همچنين احتمال استقرار صلحبانان سازمان ملل متحد در عراق را رد کرد و گفت بغداد تمامی امنيت لازم برای بازرسان تسليحاتی را فراهم ميکند.

XS
SM
MD
LG